Kraftsuppe med melboller



Kraftsuppe med melboller inneholder 72 Kalorier, 7 g Karbo, 1 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Kraftsuppe med melboller har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kraftsuppe med melboller er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,9 poeng fra 13 lesere
Lesere: 45811 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
50grsmør
60grhvetemel
1,5literkjøttkraft og rotvann
Ca 1,5stkgulrøtter
Ca 1,5stkpersillerøtter
2stkepler
80grsvisker
0,5tseddik
1,5tssukker
1dashsalt

Melboller:

60grsmør
60grhvetemel
1stkegg
1dlkokende vann
0,5tskardemomme
0,5tssukker




Næringsdeklarasjon for Kraftsuppe med melboller!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier71.97447.15Kcal
Protein1.348.33gram
Karbohydrat7.0543.80gram
Kostfiber0.986.09gram
Fett4.0525.16gram
Mettet fett2.3914.85gram
Salt0.774.77gram
Pris på oppskriftenKr 1.84Kr 11.43Kroner
Hele oppskriften veier2 485 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo39,18 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Brun smør og mel lett i en gryte. Spe med varm kraft som er kokt på fleskebein og grønnsaker og deretter silt. Kok suppen i 10 minutter.
Vask og og skyll gulrøttene og persillerøttene. Kok dem i lettsaltet vann. Del dem opp i fine staver og biter. Bruk rotkniv. Gi sviskene et lett oppkok i rotvannet. Skjær de skrelte eplene i båter. Legg grønnsaker, svisker og epler i suppen og la alt trekke til det er mørt. Smak til med eddik, litt sukker og salt. Spe suppen med kraft hvis det er nødvendig. Kok den lett opp og hold den varm.

Smelt smøret til melbollene, ha i melet og spe med kokende vann. Tilsett egget etter at kjelen er tatt av varmen. Ha i salt, kardemomme og litt sukker. Rør om. Røren skal være fast slik at man kan forme små boller med en liten skje. Kok bollene i lettsaltet vann.

Ved servering legger man frukt, røtter og melboller i hver tallerken. Ha suppe over. Suppen kan også serveres fra en terrin.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13878)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Oslo
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-22
Oppdatert dato:2003-05-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kinesisk grønnsak nudelsuppe.Kinesisk grønnsak nudelsuppe.
Denne retten har 29,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mølje.Mølje.
Denne retten har 48,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel fiskesuppe.Enkel fiskesuppe.
Denne retten har 52,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gazpacho 7.Gazpacho 7.
Denne retten har 81,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.