Kraftsuppe med melboller inneholder
72 Kalorier,
7 g Karbo,
1 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Kraftsuppe med melboller har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kraftsuppe med melboller er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,9 poeng fra 13 lesere
Lesere:
45811 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kraftsuppe med melboller!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 71.97 | 447.15 | Kcal |
Protein | 1.34 | 8.33 | gram |
Karbohydrat | 7.05 | 43.80 | gram |
Kostfiber | 0.98 | 6.09 | gram |
Fett | 4.05 | 25.16 | gram |
Mettet fett | 2.39 | 14.85 | gram |
Salt | 0.77 | 4.77 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.84 | Kr 11.43 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 485 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 39,18 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Brun smør og mel lett i en gryte. Spe med varm kraft som er kokt på fleskebein og grønnsaker og deretter silt. Kok suppen i 10 minutter.
Vask og og skyll gulrøttene og persillerøttene. Kok dem i lettsaltet vann. Del dem opp i fine staver og biter. Bruk rotkniv.
Gi sviskene et lett oppkok i rotvannet. Skjær de skrelte eplene i båter. Legg grønnsaker, svisker og epler i suppen og la alt trekke til det er mørt. Smak til med eddik, litt sukker og salt. Spe suppen med kraft hvis det er nødvendig. Kok den lett opp og hold den varm.
Smelt smøret til melbollene, ha i melet og spe med kokende vann. Tilsett egget etter at kjelen er tatt av varmen. Ha i salt, kardemomme og litt sukker. Rør om. Røren skal være fast slik at man kan forme små boller med en liten skje. Kok bollene i lettsaltet vann.
Ved servering legger man frukt, røtter og melboller i hver tallerken. Ha suppe over. Suppen kan også serveres fra en terrin.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13878)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Oslo
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-22
Oppdatert dato:2003-05-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift