Kristians gode valnøttbrød inneholder
233 Kalorier,
39 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Kristians gode valnøttbrød har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kristians gode valnøttbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kristians gode valnøttbrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 232.87 | 6 196.67 | 129.10 | Kcal |
Protein | 6.24 | 166.05 | 3.46 | gram |
Karbohydrat | 39.09 | 1 040.18 | 21.67 | gram |
Kostfiber | 3.05 | 81.16 | 1.69 | gram |
Fett | 5.05 | 134.38 | 2.80 | gram |
Mettet fett | 0.45 | 11.97 | 0.25 | gram |
Salt | 0.57 | 15.11 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.47 | Kr 39.12 | Kr 0.81 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 661 totalt | 2 661 pr porsj | 55 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 67,14 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 48
skiver
Varm vannet og oljen til 37 C. Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vann, og rør ut gjæren. Tilsett salt og mel. Ta av litt hvetemel til utbaking. Rør deigen godt sammen og la den heve tildekket i ca. 45 minutter. Kna deigen på bakebord til den er smidig å arbeide med. Tilsett mer hvetemel hvis det er nødvendig. Arbeid inn de hakkete valnøttene. Del deigen i tre og førm runde brød. Legg dem på et smurt stekebrett. Lag 3-4 snitt med en skarp kniv i hvert brød. Dryss litt mel over og la dem heve i 30 minutter under plast.
Stek brødene ved 200 C i 30 - 40 minutter på nederste rille. Dusj med vann under stekingen. Da får brødene sprø skorpe og fin, gyllen farge.
Brødet har en spennende konsistens. Valnøtter kan byttes ut med hasselnøtter eller andre nøtter. Server valnøttbrødet nystekt, gjerne lunkent. Det er godt som tilbehør til f.eks. supper og pastretter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20317)
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-09-28
Oppdatert dato:2005-09-28
Lesere:
20292 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift