Fotograf:
Mat.no
Fikenbrød med valnøtter inneholder
253 Kalorier,
34 g Karbo,
8 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Fikenbrød med valnøtter har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fikenbrød med valnøtter er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8806 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fikenbrød med valnøtter med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 252.51 | 3 927.79 | 1 963.90 | Kcal |
Protein | 8.39 | 130.51 | 65.25 | gram |
Karbohydrat | 34.08 | 530.11 | 265.06 | gram |
Kostfiber | 4.82 | 74.98 | 37.49 | gram |
Fett | 8.11 | 126.15 | 63.08 | gram |
Mettet fett | 2.29 | 35.62 | 17.81 | gram |
Salt | 0.73 | 11.41 | 5.70 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.24 | Kr 50.40 | Kr 25.20 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 556 totalt | 1 556 pr porsj | 778 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 53,98 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 2
brød
Smelt smøret, tilsett melken og varm blandingen til 37°C. Rør ut gjæren i litt av melken. Tilsett resten av melken sammen med sukker, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig og tilsett resten av melet dersom det er nødvendig.
Dekk deigen med plast og la heve i ca 30-40 minutter på et lunt sted. Etter heving eltes deigen godt, deles i to emner som trilles til to pølser. Disse trykkes til en flat leiv. Langs midten på leiven fordeles valnøtter og eventuelt fiken. Brett kantene inn og trykk godt sammen. Legg brødene med skjøtene ned, på en bakeplate dekket med bakepapir.
Dekk med klede og etterhev i 30-40 minutter. Pensle med sammenvispede egg og stek brødene.
Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 247)
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-07-10
Oppdatert dato:2002-07-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift