Fotograf:Mari Svenningsen En saftig formkake med deilig smak av krydder smaker like godt til «a nice cup of tea» som i matpakken på tur. Server den i tynne skiver som den er, eller med smør og brunost. Du kan også skjære tynne skiver av kaken og servere den sammen med kraftige oster.
Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Ha i ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Vend inn valnøtter.
Fôr en brødform med bakepapir og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
Stek kaken i ca. 60 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en liten trepinne eller kniv midt i kaken. Henger det fortsatt røre på kniven, må kaken steke litt lenger. Dekk den med litt bakepapir om den begynner å bli for mørk i fargen.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv den på en rist. La den bli helt kald.
Oppbevar krydderkaken i papir- eller plastpose i romtemperatur. Krydderkaken kan også fryses.
Du kan også bake kaken i en liten langpanne. Beregn ca. 40 minutters steketid.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36429)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2022-06-13
Oppdatert dato:2022-06-13