Makaroni og Jarlsberg (med brasert oksebog) inneholder
147 Kalorier,
10 g Karbo,
11 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Makaroni og Jarlsberg (med brasert oksebog) har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Makaroni og Jarlsberg (med brasert oksebog) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4665 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Makaroni og Jarlsberg (med brasert oksebog)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 147.44 | 833.51 | Kcal |
Protein | 11.48 | 64.90 | gram |
Karbohydrat | 10.07 | 56.93 | gram |
Kostfiber | 0.56 | 3.17 | gram |
Fett | 6.68 | 37.76 | gram |
Mettet fett | 3.43 | 19.39 | gram |
Salt | 0.39 | 2.21 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.78 | Kr 38.33 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 261 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,31 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bind opp oksebogen med hyssing. Gni inn med salt og pepper. Brunes godt på alle sider i stekepanne. Kok ut av pannen, først med balsamicoeddik, så med vann eller kraft. Ha det sammen med bogen i en ildfast form. Settes i varm ovn ved 150 grader og får bake 2–3 timer, etter tykkelse på kjøttstykkene.
Til gratengen smeltes smør og tilsettes melet. Spe med melk til en glatt saus. Smak til med salt, pepper og kajenne. La sausen putre under stadig omrøring ca. 5 minutter. Tilsett revet jarlsberg og la det koke opp.
Kok makaroni som angitt på pakken i lettsaltet vann. Får renne av i dørslag. Kok blomkål 3–5 minutter.
Bland sammen ostesaus, blomkål og makaroni. Rør inn eggeplommer, en om gangen. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn til slutt. Stekes i 200 gr varm ovn 15–20 minutter.
Når bogen er ferdig, tas den ut og får avkjøle. Smelt sukker i en stålkjele til karamell. Hell i sherryeddik. Sil kraften fra kjøttet og hell den over.
Får koke sammen (reduseres) til ønsket tykkelse. Salte og pepre, og smak godt til. Sausen kan jevnes med maisenna, hvis du vil ha den tykkere.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gladimat.no
(Intern: 22648)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-08-09
Oppdatert dato:2006-08-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift