Marias boller inneholder
296 Kalorier,
45 g Karbo,
3 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Marias boller har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marias boller er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Marias boller med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 295.89 | 2 265.41 | 161.81 | Kcal |
Protein | 2.56 | 19.60 | 1.40 | gram |
Karbohydrat | 45.22 | 346.22 | 24.73 | gram |
Kostfiber | 1.40 | 10.72 | 0.77 | gram |
Fett | 11.33 | 86.75 | 6.20 | gram |
Mettet fett | 7.33 | 56.12 | 4.01 | gram |
Salt | 0.53 | 4.07 | 0.29 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.98 | Kr 30.47 | Kr 2.18 | .- |
Hele oppskriften veier | 766 totalt | 766 pr porsj | 55 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 61,13 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 14
boller
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret, tilsett melk og avkjøl til 37 C. Hell det over gjæren, og rør godt. Tilsett salt, kardemomme, sukker og det meste av melet. Arbeid deigen blank og smidig med maskin eller for hånd. Dekk den til, og hev 30 - 40 minutter. Rør sammen ingrediensene til fyllet. Ta deigen opp på bakebordet. Elt inn resten av det glutenfrie melet.
Del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på 10 x 20 cm. Fordel fyllet på leivene. Rull dem sammen, og skjær dem i ca. 2 cm tykke skiver. Legg dem i muffinsformer eller på bake-papirkledd stekeplate. Dekk til, og etterhev til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Pensle bollene med egg. Strø på perlesukker. Stek dem midt i ovnen ved 250 C, ca. 8 min. La bollene avkjøles tildekket på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20330)
Kategori:
Gjærbakst
Diett/allergi:
Glutenfri
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-09-28
Oppdatert dato:2005-09-28
Lesere:
4807 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift