Smelt smør i en kjele, ha i melk og varm opp til 37 °C. Løs opp gjæren.
Visp fiberhusk inn i blandingen og la det svelle i 10 minutter.
Ha væsken, salt, sukker og mel i en bakebolle. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
Dekk bakebollen med plast, la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Ha deigen ut på et lett melet bord – bruk jyttemel eller annet glutenfritt mel. Del deigen i 3 emner og kjevle ut til runde leiver. Del hver leiv opp i 8 snipper. Ha på ost og skinke, samt krydder etter smak. Rull sammen til horn, og legg dem på stekeplate med bakepapir.
La hornene etterheve i ca. 30 minutter under plastfolie eller kjøkkenhåndkle.
Pensle med egg og strø over gresskarkjerner.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Prøv å erstatte noe av melet med glutenfri havregryn for å mer næringsrike horn.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 33764)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Diett/allergi:
Glutenfri Innlagt dato:2018-03-14
Oppdatert dato:2018-03-14