Fotograf:Rosemarie Rodriguez Når vi lagde disse ble de kjempegode. Vi brukte vanlig kjøttdeig av begge typer. Vi serverte med ris men bildet er bare av kjøttbollene. Om sausen blir litt tynn, dryss over litt maisenna under omrøring.
Vær obs på chilien her, noen av de små er utrolig sterke og her brukte vi bird eye chili som er sinnsyk sterk. For oss som ikke er eksperter, endte det med at jeg måtte tørke vekk chilien fra det jeg spiste, men hjelper med rømme ved siden av.
Mal okse- og svinekjøttet i en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin, hvis det ikke er ferdig kvernet. Ha det i en bolle og tilsett brødsmuler, løk og oregano. Salte og pepre, og rør inn egget.
Kna deigen godt med hendene så den blir glatt. Ha om nødvendig i litt melk. Form deigen til boller, som er ca 4 cm i diameter.
Ha 1 cm olje i en stekepanne og stek bollene i 5 minutter. Snu dem av og til, til de er brune.
Ha kjøttbollene i et lavt ildfast fat eller en gryte og hell så mye kjøttkraft over at de blir dekket. Ha i resten av ingrediensene til sausen og kok opp. La det småkoke i ca 30 minutter.
Ta opp kjøttbollene med en hullsleiv og legg dem på et serveringsfat. Press sausen gjennom en sikt og legg den med skje over bollene. Serveres straks, pyntet med oreganoblader.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 10255)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Land:
Mexico Innlagt dato:2016-06-19
Oppdatert dato:2016-06-19