Moong Dal med squash



Moong Dal med squash inneholder 75 Kalorier, 7 g Karbo, 3 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Moong Dal med squash har beregnet å ha følgende allergener Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Moong Dal med squash er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 7170 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kopp(er)moongbønner eller gule splitterter
0,5tsgurkemeie
3dlvann
4ssvegetabilsk olje
1stk storløk, skåret i fine skiver
2feddhvitløk
2stkgrønne chili, hakket
0,5tssennepskorn
0,5tsspisskummenfrø
0,25tsasafoetida (dyvelsdrek)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
frisk koriander, hakket
mynteblader, hakket
Ca 7blad(er)karribladerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5tssukker
1boks(er)tomater
225grsquash, kuttet i små biter
4sssitronsaft
1dashsalt




Næringsdeklarasjon for Moong Dal med squash!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier75.44259.66Kcal
Protein3.1710.91gram
Karbohydrat6.8423.54gram
Kostfiber3.4811.98gram
Fett3.1610.88gram
Mettet fett0.441.51gram
Salt0.090.32gram
Pris på oppskriftenKr 2.45Kr 8.43Kroner
Hele oppskriften veier1 377 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo36,26 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Hell moongbønnene eller splittertene i en kjele sammen med vannet. La det koke opp, skru ned varmen og la det syde i 20-30 minutter til bønnene er kokte, men ikke bløte. Hell av vannet, men ta vare på både væsken og bønnene.

Varm oljen i en panne, tilsett løk, hvitløk, chili, sennep, spisskummenfrø, asafoetida, koriander- og mynteblader, karriblader, sukker, tomater og squash. Smak til med salt, og stek over svak varme til squashen er myk, men ikke bløt. Omkring 8-10 minutter.

Bland bønnene og sitronsaft med squashblandingen i en kjele. Hvis retten blir tørr, tilsett litt av bønnevannet. Kok opp og server med en gang.

Asafoetida eller dyvelsdrek er tørket skjermplantesaft, og brukes alltid i små mengder. Det er ypperlig i bønne- og linseretter, da det motvirker luft i magen. Fåes kjøpt i innvandrerbutikker.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6401)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Diett/allergi: Veganer
Land: India
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Indisk curry med kikerter og spinat.Indisk curry med kikerter og spinat.
Denne retten har 99,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Afrikansk gryte.Afrikansk gryte.
Denne retten har 51,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.