Fotograf:
Kristin&Vibeke
Med sitronmelisse får seien en frisk smak når den bakes i stekeovnen. Servert med blåskjell, grønnsaker og kraften fra kokingen er dette oppskriften på en smaksrik rett. Oppskriften inneholder
83 Kalorier,
9 g Karbo,
7 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsbakt sei med grønnsaker og blåskjell er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2534 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsbakt sei med grønnsaker og blåskjell!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 83.23 | 494.80 | Kcal |
Protein | 6.85 | 40.72 | gram |
Karbohydrat | 9.44 | 56.12 | gram |
Kostfiber | 1.56 | 9.27 | gram |
Fett | 1.35 | 8.03 | gram |
Mettet fett | 0.31 | 1.84 | gram |
Alkohol | 0.40 % | | | |
Salt | 0.21 | 1.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.88 | Kr 29.01 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 378 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 45,36 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 170 grader.
Legg sitronmelisse i en smurt ildfast form og ha over seifileten.
Pensle seifileten med olivenolje, dryss over salt og pepper og litt sitronmelisse.
Bak seifileten i stekeovnen til den er ferdig, ca. 20 minutter.
Skold tomatene ved å skjære et kryss på toppen og senke dem i kokende vann et par minutter, så har du dem raskt over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær i båter.
Skjær løk, paprika og fennikel i tynne båter og surr dem i olivenolje sammen med tomatbåtene til alt er mykt. Tilsett hvitvin og smak til med salt og pepper.
Legg i blåskjell og ha på lokk. La det hele dampe til skjellene åpner seg.
Server ovnsbakt sei med blåskjell, grønnsaker, kraft og kokte poteter.
Tips:
Du kan bruke hjerteskjell i stedet for blåskjell om du vil.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30317)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-13
Oppdatert dato:2013-04-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift