Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost inneholder
117 Kalorier,
5 g Karbo,
11 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 117.34 | 540.06 | Kcal |
Protein | 10.96 | 50.44 | gram |
Karbohydrat | 4.74 | 21.82 | gram |
Kostfiber | 0.45 | 2.07 | gram |
Fett | 5.96 | 27.43 | gram |
Mettet fett | 3.38 | 15.56 | gram |
Salt | 0.34 | 1.56 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.65 | Kr 21.40 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 841 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
(Frango à Beira Alta)
I det grisgrendte Beira Alta med dets granittfjell, utsøkte Dão-viner og fremragende lokale oster, dytter kokkene presunto og en klype salt under skinnet på kyllingen for å gi smak. Deretter fyller de buken med en mektig blanding av ferskost, smør og nymalt pepper. Fuglen pensles med smør og dermed vakkert, gyllenbrunt skinn.
Skyll kyllingen og tørk den. Med fingrene løsner du forsiktig skinnet på brystet – pass på at du ikke river det i stykker. Legg skinken under skinnet slik at den dekker brystet, og press skinnet tilbake på plass.
Ha osten i en bolle. Skjær 2 ss smør i små biter og bland i osten. Dryss på pepper. Øs osteblandingen inn i buken på kyllingen og lukk åpningen med spidd eller sy med en kjøkkenhyssing.
Smelt de 4 ss med smør som er igjen, i en liten kjele, og ha i salt og pepper. Sett til side til å pensle kyllingen med.
Legg kyllingen med brystet opp på en rist i en liten langpanne. Legg potetene rundt fuglen i formen. Sett kyllingen i ovnen og stek den ved 180 C. Pensle den hvert 8-10 minutt, til det kommer klar kraft ut når du stikker i leddet mellom bryst og lår, eller til steketermometeret i den tykkeste delen av låret viser 71 C. Det tar ca 90 minutter.
Legg kyllingen og poteter på et varmt fat. Bruk en stor skje ved servering, til å grave ut osten og legge den i en bolle som du sender rundt ved bordet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6555)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Lesere:
4167 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift