Fotograf:Arla Foods Polaw, eller risgryte, er et flott indisk alternativ når du har lyst på en smakfull vegetarrett.
Denne retten kommer fra Niru Kumra, som driver Masalamagic, deler her sin indiske matglede sammen med Apetina. Vi har selv brukt flere av hennes produkter med godt resultat. De har mye smak og fylde.
Risgryten kan serveres som en enkel lunsj med raita miks, papadam og mango & lime chutney, eller som tilbehør i et større måltid.
Skyll risen i vann ett par ganger og bløtlegg i dobbel mengde vann. Skjær løken i tynne strimler, skrell og vask potetene og skjær disse i skiver på cirka 1 cm. Varm olje, tilsett spisskummen og løk. Stek løken til den er gyllenbrun. Ha deretter i grønnsaker og krydder, og stek dette i 3-4 minutter. Tilsett vannet som risen er bløtlagt i. Ha på lokk og kok opp. Når vannet koker, tilsett ris. Sett platen på middels varme til vannet koker inn. Skru varmen ned til laveste nivå, ha i paneer-terningene og la gryten stå med lokket på de siste 8 minuttene
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Arla Foods
(Intern: 34627)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Diett/allergi:
Vegetarmat Land:
India Innlagt dato:2019-04-04
Oppdatert dato:2019-04-04