En versjon av pannacotta med melk istedenfor fløte. Lite fettinnhold. Oppskriften inneholder
108 Kalorier,
23 g Karbo,
2 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pannacotta med sommerfrukt, lett versjon er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6092 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pannacotta med sommerfrukt. lett versjon!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 107.85 | 250.21 | Kcal |
Protein | 2.48 | 5.75 | gram |
Karbohydrat | 23.02 | 53.41 | gram |
Kostfiber | 0.72 | 1.67 | gram |
Fett | 0.49 | 1.14 | gram |
Mettet fett | 0.27 | 0.63 | gram |
Salt | 0.06 | 0.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.04 | Kr 11.69 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 928 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 85,37 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Panna Cotta:
Ha melk i en liten gryte, skrap vaniljekornene ut i melken, legg også den tømte vaniljestang i, tilsett rørsukker, nelliker og honning. Varm opp til kokepunktet.
Bløt gelatin ut i litt kaldt vann, press vannet av den og rør den ut i den varme melk til den er helt oppløst. Avkjøl melken lett, sikt den og tilsett yoghurt. Fordel massen i 6-8 former. Etter 3-4 timer, eller når kremen er stivnet, er den klar til å servering.
Rabarbra/jordbær:
Halvdelen av rabarbene legges i et ovnfast fat. ¾ av jordbærene skjæres i 4. Resten av bærene og rabarbene kokes til en sirup med litt vann, sukker og muskat til fruktene er mye møre. Sil igjennom en dørslag. Rabarbra/jordbær siruppen overhelles de rå rabarbra, som deretter bakes i ovnen 30-40 minutter ved 120°. Tilsmak de braiserede rabarbra med sirup, muskat og eventuelt litt sitronsaft.
Servér pannacotta på en bunn av sirup og legg de friske jordbærstykker og de bakte rabarbra utenom.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22011)
Kategori:
Dessert
Diett/allergi:
Kalorifattig
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-09-17
Oppdatert dato:2014-09-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift