Fotograf:Mari Svenningsen En mettende og god pastasalat er perfekt sommermat! Her har vi grillet den varmrøkte laksen for å fremheve den gode røyksmaken, men laksen kan vel så gjerne serveres kald.
Oppskriften inneholder 226 Kalorier, 13 g Karbo, 8 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Kok pasta i en stor kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken, 12-15 minutter. Hell av kokevannet, og la den kokte pastaen avkjøle seg litt. Ha gjerne litt olje over den kokte pastaen slik at den ikke klistrer seg sammen.
2. Skjær eller knekk av nederste delen på asparges, kok aspargesen i en kjele med lettsaltet vann, 1-2 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann (gjerne med isbiter), slik at den bevarer den fine grønnfargen. Kutt aspargesen i mindre biter.
3. Skjær fennikel i tynne strimler, bruk gjerne en ostehøvel eller grønnsaksskreller til denne jobben. Kutt cherrytomater i to, rødløk i tynne strimler.
4. Kjør basilikum med en stavmikser eller i en liten hurtigmikser. Ha i olje, og kjør til du har en jevn, grønn urtedressing. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
5. Legg varmrøkt laks på grillen, og grill i 1-2 minutter på hver side, slik at laksen får en fin grilloverflate, og blir lun.
6. Bland sammen kokt pasta, asparges, fennikel, cherrytomater, rødløk og ruccula, og anrett blandingen på et stort fat. Del den lune laksen i grove biter og legg dem oppå salaten. Legg på noen friske basilikumblader til pynt og riv over sitronskall. Ha gjerne litt urteolje over rett før servering, eller server den ved siden av salaten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34029)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Salat Innlagt dato:2018-06-16
Oppdatert dato:2018-06-16