Piroger med fiskefyll inneholder
196 Kalorier,
25 g Karbo,
9 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Piroger med fiskefyll har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Piroger med fiskefyll er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
3217 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Piroger med fiskefyll!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 195.93 | 735.38 | Kcal |
Protein | 8.69 | 32.62 | gram |
Karbohydrat | 25.04 | 93.98 | gram |
Kostfiber | 2.02 | 7.58 | gram |
Fett | 6.33 | 23.76 | gram |
Mettet fett | 2.91 | 10.92 | gram |
Salt | 0.58 | 2.18 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.68 | Kr 13.81 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 501 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 51,12 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Start med fyllet: Skjær fiskefiletene i små stykker. Krydre disse med salt og pepper og stek dem i olje. Skrell og finhakk løken og surr den klar og gyllen i smøret. Bland sammen fisk, løk, dill og hardkokt egg.
Ha melet på bakeplaten og lag en grop i midten. Løs gjæren opp i lunkent vann, pisk så dette sammen med tre fjerdedeler av de piskede eggene og det smeltede avkjølte smøret og hell alt sammen opp i gropen. Tilsett salt og sukker. Kna sammen deigen under tilsetting av vannet som er igjen. Dekk over deigen og sett den til heving. La det heve i ca 1 time.
Kna så deigen på ny og lag eggestore kuler av dem. Etter 5 minutter trykker man deigkulene til ca 1 cm tykke skiver, som så er klare til fylling.
Man kan også kjevle hele deigen ut til ca 1 cm tykkelse og stikke ut runde skiver med glass.
Legg en spiseskje fyll i midten og lukk deigen omkring dette. Plasser pirogene på en godt smurt stekeplate, pensle dem med resten av de piskede eggene og stek dem gyllenbrune ved 225 C i ca 15 minutter. Pensle dem med smeltet smør når de tas ut av stekeovnen, og dekk dem til slik at skorpen ikke blir for hard.
PIROGI:
Pirogi er samme deig, men bakt som en stor pirog. Del deigen i to like store deler og kjevle disse ut til plater på ca 1 ½ cm tykkelse. Legg den ene på den smurte stekeplaten. Legg fyllet på, men ikke helt ut til kanten. Dekk over med den andre deigplaten og lukk pirogen hele veien rundt. Pensle med pisket egg og prikk pirogen med gaffel, slik at dampen kan slippe ut. Stekes ved 200 C i ca 30 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6632)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Russland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift