Fotograf:Alexander Benjaminsen Myke lefser fylt med ajvar, frisk ananas og spinat, og stekt svinebiff. Perfekt i matpakken for deg som ønsker et mer spennende alternativ enn brødskiven med gulost. Lag gjerne en stor porsjon lefser og legg dem i fryseren, da kan du ta ut en og en og fylle med noe godt.
1. Lag lefser. Løs opp sukker og gjær i 1/3 del av vannet. Bland mel og salt sammen i en bolle. Lag en grop i melet, hell gjærblandingen i gropen og trekk plastfolie over bollen. La det stå i 10 minutter.
2. Tilsett resten av vannet (2/3), og rør alt godt sammen. Elt deigen i kjøkkenmaskin eller kna den godt for hånd, 5-10 minutter. Trekk plast over bollen og hev deigen i 30 minutter.
3. Del deigen i 4 like deler. Kjevle ut delene til tynne lefser. Se til at lefsene er dekket til med plast slik at de ikke tørker ut. Stek en lefse om gangen. Pensle overflaten av lefsen med smør, og legg den med smørsiden ned i en varm stekepanne. Pensle med smør på andre siden. Stek til lefsen har fått en fin farge, ca. 2 minutter på hver side. Gjenta med de andre lefsene. Legg et kjøkkenhåndkle over de stekte lefsene slik at de holder seg myke.
Lag gjerne en stor porsjon lefser, og legg dem i fryseren, da kan du tine en og en lefse og fylle med noe godt. Du kan selvfølgelig også kjøpe ferdige lefser eller pitabrød om du vil spare tid.
4. Stek svinebiffen i en varm stekepanne med smør, 1-2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
5. Rens ananas og skjær den i tynne skiver. Skjær også løk i tynne skiver.
6. Smør et tynt lag ajvar på lefsene, legg på babyspinat, ananasskiver, stekt svinebiff og topp med litt rødløk. Brett lefsen sammen og pakk den i matpakken, eller nyt den med en gang.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32508)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett Innlagt dato:2016-09-02
Oppdatert dato:2016-09-02