Pizza bianco med poteter





Pizza bianco med poteter oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Denne pizzaen er en hvit variant, en såkalt pizza bianco. Men om du ønsker å bruke en tradisjonell tomatsaus, så går det også supert.

Oppskriften inneholder 180 Kalorier, 26 g Karbo, 5 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pizza bianco med poteter er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Pizzabunn

0,5pakkegjær
3dlfingervarmt vann
2ssolivenolje
0,5tssalt
7dlhvetemel

Saus og topping:

3feddhvitløk - hakkede
3sscrème fraîche orginal, 35 %
50grfetaost
4stkpotet
3ssolivenolje
3sshakket frisk timian
0,5tssalt
1tspepper


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Pizza bianco med poteter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier179.66633.98Kcal
Protein4.6316.34gram
Karbohydrat25.7490.83gram
Kostfiber1.826.42gram
Fett6.0621.38gram
Mettet fett1.896.67gram
Salt0.582.05gram
Pris på oppskriftenKr 2.29Kr 8.08Kr .-
Hele oppskriften veier1 412 totalt353 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Pizzabunnen:
Rør deigen ut i det vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
Dekk deigen til med plast og la den heve til minst dobbel størrelse, ca. 1 time.
Elt deigen og kjevle den tynt ut.
Legg leiven på bakepapir på stekebrett.

Saus og topping:
Bland sammen créme fraîche og hvitløk. Bre det over pizzabunnen i et tynt lag. Smuldre fetaost over.
Vask potetene. Behold skallet på. Skjær i løvtynne skiver. La de ligge litt i vann for å fjerne stivelse. Ferdig kokte poteter kan også brukes.
Legg skivene i «taksteinsmønster» på pizzabunnen.
Drypp over olivenolje og fordel hakket frisk timian på toppen. Krydre med salt og kvernet pepper.
Stek pizzaen midt i ovnen i 12-15 minutter, til bunnen er sprø og gyllen, og potetskivene er gjennomstekte og begynner å få farge.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 34724)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pizza
Innlagt dato:2019-10-05
Oppdatert dato:2019-10-05
Lesere: 887 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pizza bianco med poteter.Pizza bianco med poteter.
Denne retten har 179,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondepizza.Bondepizza.
Denne retten har 231,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.