Fotograf:Frukt.no Denne pizzaen er en hvit variant, en såkalt pizza bianco. Men om du ønsker å bruke en tradisjonell tomatsaus, så går det også supert.
Pizzabunnen:
Rør deigen ut i det vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
Dekk deigen til med plast og la den heve til minst dobbel størrelse, ca. 1 time.
Elt deigen og kjevle den tynt ut.
Legg leiven på bakepapir på stekebrett.
Saus og topping:
Bland sammen créme fraîche og hvitløk. Bre det over pizzabunnen i et tynt lag. Smuldre fetaost over.
Vask potetene. Behold skallet på. Skjær i løvtynne skiver. La de ligge litt i vann for å fjerne stivelse. Ferdig kokte poteter kan også brukes.
Legg skivene i «taksteinsmønster» på pizzabunnen.
Drypp over olivenolje og fordel hakket frisk timian på toppen. Krydre med salt og kvernet pepper.
Stek pizzaen midt i ovnen i 12-15 minutter, til bunnen er sprø og gyllen, og potetskivene er gjennomstekte og begynner å få farge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34724)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pizza Innlagt dato:2019-10-05
Oppdatert dato:2019-10-05