Fotograf:Nirus Verden Hjemme hos oss er det allergier og jeg har i den siste tiden blitt mer og mer inspirert til å prøve ut andre ingredienser. Dette er mye av grunnen til at jeg valgte kikertemelet som et av mine produkter på markedet. Melet er glutenfritt og kan brukes til så mye, om du bruker det riktig. Hemmeligheten er å bruke fiberhusk med melet. Grunnen til at det må brukes er resultatet på konsistensen av deigen du ønsker å lage. Det er en betydelig forskjell om du bruker det og om du lar vær.
Min visjon er å gjøre indisk mat like kjent som pasta og pizza, som mange allerede vet. Hvorfor ikke da bruke indiske ingredienser på pizza eller i pasta? Hos oss er det sjeldent man får servert en «vanlig» europeisk pizza med ost og skinke. Krydderboksen min er med i all matlaging, selv andre lands retter. I dag vil jeg dele en glutenfri pizzabunn med dere og min hjemmelagde pizzasaus.
Oppskriften inneholder 160 Kalorier, 23 g Karbo, 3 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Ha gjær og sukker i en liten kopp med 2 ss vann, slik at gjæringsprosessen kommer i gang. Mål opp de andre ingrediensene og bland til en smidig deig. La stå og heve 30-60 min.
Kjevle ut som rund pizza, tilsett ønsket fyll og ha på ost. Stekes på 220 grader i 12-14 min
Tomatsaus:
Varm olje, ha i hvitløk noen sekunder. Tilsett resten og la alt småkoke i 20 min.
Smaker også nydelig på ostesmørbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Nirus Verden
(Intern: 32641)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pizza Diett/allergi:
Glutenfri Innlagt dato:2016-11-11
Oppdatert dato:2016-11-11