Pizza med kikertmel



Pizza med kikertmel oppskrift.
Fotograf: Nirus Verden
Hjemme hos oss er det allergier og jeg har i den siste tiden blitt mer og mer inspirert til å prøve ut andre ingredienser. Dette er mye av grunnen til at jeg valgte kikertemelet som et av mine produkter på markedet. Melet er glutenfritt og kan brukes til så mye, om du bruker det riktig. Hemmeligheten er å bruke fiberhusk med melet. Grunnen til at det må brukes er resultatet på konsistensen av deigen du ønsker å lage. Det er en betydelig forskjell om du bruker det og om du lar vær.

Min visjon er å gjøre indisk mat like kjent som pasta og pizza, som mange allerede vet. Hvorfor ikke da bruke indiske ingredienser på pizza eller i pasta? Hos oss er det sjeldent man får servert en «vanlig» europeisk pizza med ost og skinke. Krydderboksen min er med i all matlaging, selv andre lands retter. I dag vil jeg dele en glutenfri pizzabunn med dere og min hjemmelagde pizzasaus.


Oppskriften inneholder 160 Kalorier, 23 g Karbo, 3 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Pizza med kikertmel er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
0,5pakketørrgjær
0,5tssukker
1ssfiberhusk
0,5dlvann
200grglutenfritt mel
100grkikertemel
1ssolje
0,5tssalt
1dlvann

Tomatsaus

4ssolivenolje
3feddhvitløk
1boks(er)hermetiske tomater
6stkcherry tomater
1ssTomatpuré
1tsSukker
1tssalt
1dashchiliflakes etter ønske
1tsgrovmalt pepper
1tsmalt muskatnøtt
4ssfrisk oregano eller 2 ts tørket

Topping: Grovt revet ost, oregano, rødløk skiver, paprika, oliven, panir biter og spinatblader.





Næringsdeklarasjon for Pizza med kikertmel!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier159.741 743.40Kcal
Protein3.0733.51gram
Karbohydrat23.17252.88gram
Kostfiber2.3725.87gram
Fett5.5660.68gram
Mettet fett0.828.95gram
Salt1.2713.81gram
Pris på oppskriftenKr 4.41Kr 48.13Kroner
Hele oppskriften veier1 091 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha gjær og sukker i en liten kopp med 2 ss vann, slik at gjæringsprosessen kommer i gang.
Mål opp de andre ingrediensene og bland til en smidig deig. La stå og heve 30-60 min.
Kjevle ut som rund pizza, tilsett ønsket fyll og ha på ost. Stekes på 220 grader i 12-14 min

Tomatsaus:
Varm olje, ha i hvitløk noen sekunder. Tilsett resten og la alt småkoke i 20 min.
Smaker også nydelig på ostesmørbrød.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 32641)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pizza
Diett/allergi: Glutenfri
Innlagt dato:2016-11-11
Oppdatert dato:2016-11-11
Lesere: 2085 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pizza med kikertmel.Pizza med kikertmel.
Denne retten har 159,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri pizzabunn med sunflour.Glutenfri pizzabunn med sunflour.
Denne retten har 159,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.