Fotograf:
Matprat.no
Ingredienser
4 porsjoner
8 wiener- eller grillpølser
1 porsjon gjærdeig
1 egg til pensling
Evt. frø til pynt, solsikke, gresskar, sesam eller valmue.
Forslag til fyll:
Chilisaus, sennep, agurkmix, revet ost, hakket løk, hakket paprika, maiskorn
Fremgangsmåte:
1. Lag gjærdeig (se egen oppskrift), eller bruk halvfabrikata.
2. Form deigen til en rund bolle, og kjevle den ut på melet bakebord til en sirkel ca. 40 cm i diameter. Del den i åtte spisser med en kniv.
3. Fordel det ønskede fyllet på den brede enden og legg pølsa oppå. Rull snippen sammen med spissen til slutt.
4. Legg de innbakte pølsene på smurt stekeplate, og la de etterheve i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og strø på frø.
5. Stek på 225°C i 10-12 minutter.
Pølsehorn er populært både i barneselskap, som vorspielmat, til lunsj eller i sekken på tur. Alternativt kan du surre deigen rundt pølsa.
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20701)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-11-01
Oppdatert dato:2005-11-01
Lesere:
4095 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift