Fotograf:Frukt.no Finsnittet rosenkål er godt egnet til salat. Sammen med sprø epler og en snerten sennepsdressing blir dette en deilig variant med mye smak.
Oppskriften inneholder 93 Kalorier, 8 g Karbo, 3 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Sennep, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skyll rosenkålen og fjern evt. de ytterste bladene. Skjær av bunnen og finsnitt rosenkålen med en skarp kniv.
Skyll eplene og skjær dem i små terninger.
Skyll og finhakk persille.
Fjern den grove stilken på grønnkålen og riv bladene i mindre biter. Skyll og rist vannet av grønnkålen. Du kan gjerne massere grønnkålen litt. Da blir den ekstra mør.
Bland rosenkål, grønnkål, epler og persille sammen i en bolle.
Rør olivenolje, sitronsaft, sennep og honning sammen i en liten bolle og smak til med salt og pepper.
Bland sennepsdressingen godt sammen med kålsalaten og la den trekke kjølig i ca. 30 minutter.
Rist mandlene lett i smør i en panne. Tilsett honning og salt og la mandlene steke videre i ca. 2 minutter, til de er gylne. Avkjøles på bakepapir.
Del granateplet i to og pirk ut kjernene.Strø granateplekjerner, tyttebær og de honningstekte mandlene over salaten og server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34898)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Salat Innlagt dato:2019-12-05
Oppdatert dato:2019-12-05