Fotograf:
Audun Aagre
Sennepssild er en klassiker som passer utmerket på et koldtbord. I denne oppskriften tilsettes både løyrom og urter noe som gir den en frisk og spennende smak. Oppskriften inneholder
321 Kalorier,
6 g Karbo,
8 g Protein og
30 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sennepssild med løyrom er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2984 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sennepssild med løyrom!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 321.27 | 1 158.18 | Kcal |
Protein | 7.62 | 27.47 | gram |
Karbohydrat | 5.89 | 21.23 | gram |
Kostfiber | 0.28 | 1.01 | gram |
Fett | 29.63 | 106.82 | gram |
Mettet fett | 5.04 | 18.17 | gram |
Salt | 1.42 | 5.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.11 | Kr 32.84 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 442 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,33 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rør sammen vann, hvitvinseddik, salt og sukker til alt er oppløst.
Hell eddiklaken over sildefiletene, legg på lokk og sett i kjøleskap til neste dag. Dersom du tar utgangspunkt i krydder- eller saltsildfilet lar du dem ligge i kaldt vann ca. 30 minutter i stedet for å legge dem i eddiklake over natten.
La silden renne av seg på et tørkepapir, og fjern alle synlige bein. Skjær så sildefiletene opp i ca. 1-2 cm brede biter.
Sennepssaus
Rør sammen eggeplomme, og spe med en blanding av solsikkeolje og olivenolje mens du rører kontinuerlig med en visp til den får en konsistens som majones.
Rør crème fraîche inn i majonesen. Tilsett sennep, løyrom, finhakket estragon og gressløk, og bland alt godt sammen. Vend så inn sildebitene.
Skjær rugbrød i tynne skiver, og skjær vekk skorpen. Del hver skive i 4 biter og legg på sennepssild.
Pynt med tynne ringer av purre og gjerne litt gressløk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30327)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pålegg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-15
Oppdatert dato:2013-04-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift