Fotograf:Synøve Dreyer I sommer bør du ha sild på grillen og server den med godt tilbehør. Prøv denne byggrynssalaten med spenstige smaker av lime, chili og koriander.
Varm grillen.
Riv ingefær og bland det med riseddik.
Ha sild i blandingen og la den marinere i 10-20 minutter.
Ta sildfiletene ut av marinaden, skyll dem og tørk forsiktig med et tørkepapir.
Grill silden kjapt på sterk varme.
Byggrynssalat
Skyll byggryn og la det stå i kaldt vann i 1 time.
Kok byggryn etter anvisning på pakken og sett det til avkjøling.
Skjær chili i tynne skiver og grovhakk koriander.
Legg agurken hel på grillen, og la den grille til den er brent.
Avkjøl agurken, skrap av det brente skallet og del i to.
Rens ut kjøttet og skjær det i små terninger.
Bland sammen byggryn, chili, koriander og agurk, og vend inn olivenolje.
Smak til med limesaft og salt.
Server grillet sild med byggrynsalat, og dryss gjerne over litt chili og koriander.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 33166)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2017-07-29
Oppdatert dato:2017-07-29