Fotograf:
Melk.no
Sjokolade- og tomatsaus inneholder
111 Kalorier,
4 g Karbo,
1 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Sjokolade- og tomatsaus har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokolade- og tomatsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3886 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sjokolade- og tomatsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 110.62 | 170.42 | Kcal |
Protein | 1.28 | 1.97 | gram |
Karbohydrat | 4.35 | 6.70 | gram |
Kostfiber | 2.29 | 3.53 | gram |
Fett | 9.28 | 14.30 | gram |
Mettet fett | 5.70 | 8.78 | gram |
Salt | 0.71 | 1.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.37 | Kr 6.73 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 616 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,72 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp vann og skjær et kryss i bunnen av hver tomat. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres løk, hvitløk, kanel, og revet muskatnøtt i smør på middels varme i noen minutter til løken har myknet.
Skåld tomatene. Finhakk tomatkjøttet og tilsett det i kjelen sammen med hønsekraft/buljong og salt. La det hele småkoke i ca 10 minutter. Riv sjokoladen og ha den i sausen.
Tilsett crème fraîche og sukker og smak til med nykvernet salt og pepper. Strø over litt finhakket timian før servering.
Skålding av tomater:
Legg tomatene i kokende vann til skinnet har
løsnet (1–2 minutter). Ta tomatene opp fra
vannet og legg dem til avkjøling. Ta skinnet
av tomatene, og rens ut frøene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 25318)
Kategori:
Saus
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-11-29
Oppdatert dato:2008-11-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift