Fotograf:Rosemarie Pettersen En god tomatsaus må til om en serverer pasta i en eller annen form, og hvorfor ikke lage ett godt grunnlag selv. Vi hadde plutselig mange tomater i hagen og prøvde oss på å lage passata som er en grunnleggende tomatsaus, som en kan bruke som grunnlag til videre eksperimentering. Og da trenger man ikke kjøpe pastasaus på disse glassene hele tiden.
Oppskriften inneholder 33 Kalorier, 3 g Karbo, 1 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Først kjører du tomater, hvitløk, basilikum og pepper i blenderen til det er flytende og jevnt.
Ta en stor stekepanne og stek løk blank i olivenolje. ha dette i blenderen og kjør litt til evt med tørkede tomater.
Ha så alt i stekepanna og kok opp. Ha i tomatpure og evt soltørket tomatpure. Bland godt og rør rundt for 10-20 minutter mens det småputrer. Smak til med salt. Det blir tykkere og tykkere og du stopper når tykkelsen er perfekt. Husk at jo tykkere det blir jo mer smak.
Tas av, kjøles ned og evt legges i plastbokser i fryseren.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 33256)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Saus Diett/allergi:
Veganer Innlagt dato:2017-08-29
Oppdatert dato:2017-08-29