Sjokoladeterte med rabarbra inneholder
256 Kalorier,
27 g Karbo,
3 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Sjokoladeterte med rabarbra har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokoladeterte med rabarbra er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2537 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladeterte med rabarbra med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 256.00 | 5 830.64 | 728.83 | Kcal |
Protein | 3.35 | 76.30 | 9.54 | gram |
Karbohydrat | 26.99 | 614.72 | 76.84 | gram |
Kostfiber | 1.35 | 30.75 | 3.84 | gram |
Fett | 14.66 | 333.90 | 41.74 | gram |
Mettet fett | 8.73 | 198.83 | 24.85 | gram |
Salt | 0.16 | 3.74 | 0.47 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.12 | Kr 116.61 | Kr 14.58 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 278 totalt | 2 278 pr porsj | 285 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 42,17 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Mørdeigsbunn:
Alle ingredienser eltes sammen, og mørdeigen hviler kaldt i minst en halv time.
Rabarbrakompott:
Vann, sukker, vanilje og sitronskall kokes ca. 5 minutter. Rabarbraene has i. Bringes nesten i kok. Avkjøles straks.
Kakaomasse:
Egg og sukker piskes skummende. Kakao, mel og vaniljesukker og bakepulver vendes forsiktig i eggemassen.
Hvit sjokoladekrem:
Sjokoladen smeltes over vannbad Eggeplommene tilsettes. Røres evt. sammen med litt orangelikør. Deretter vendes fløten, som først er pisket lett sammen, litt av gangen i massen.
Mørdeigen rulles ut. Legges i en springform. Skal dekke både bunn og sider. Den avdryppede rabarbrakompott vendes i kakaomassen sammen med det smeltede smør. Deigen fylles i formen.
Bakes i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter. Avkjøles. Den hvite sjokoladekreme helles over den avkjølte terte. Settes til avkjøling til neste dag.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22256)
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-06-19
Oppdatert dato:2006-06-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift