Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Spinat- og soppai oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Spinat- og soppai



Spinat- og soppai oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
En velsmakende og rustikk pai med smak av spinat, sopp og nøtter. Paien kan du servere som middag, til kvelds eller til dine gjester.

Oppskriften inneholder 191 Kalorier, 10 g Karbo, 8 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Spinat- og soppai er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Paibunn

100grspeltmel
50grhvetemel
100grsmør eller margarin
2sskaldt vann
1stkegg til pensling

Spinat og soppfyll

100grfrisk spinat
250graromasopp
2stksjalottløk
1ssolivenolje til steking
200grcottage cheese
2stkegg
1tsdijonsennep
0,5tstørket timian
1dashsalt og nykvernet pepper
50grfetaost
25grhasselnøtter




Kalorier og næringsinnhold i Spinat- og soppai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier190.93548.17Kcal
Protein7.8922.65gram
Karbohydrat9.7628.02gram
Kostfiber1.714.91gram
Fett12.9937.29gram
Mettet fett6.3618.26gram
Salt0.461.32gram
Pris på oppskriftenKr 6.62Kr 19.01Kr .-
Hele oppskriften veier1 148 totalt287 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Bland speltmel, hvetemel og salt i en bolle. Skjær smør i små terninger og smuldre det i melblandingen med fingrene til en grynete masse.
Tilsett kaldt vann og kna deigen sammen. Pakk deigen i plast og legg den kjølig i 30 minutter.
Skyll spinaten, legg den i en bolle og hell på kokende vann. Hell av vannet og la spinaten renne av.
Rens sopp og skjær i skiver.
Stek soppen i litt olje på sterk varme sammen med finhakket sjalottløk til det blir lett gyllent.
Rør cottage cheese, egg og sennep sammen og tilsett timian, salt og pepper.
Kjevle deigen ut til en stor sirkel med diameter ca. 30 cm. Legg deigen på bakepapir på stekeplate.
Legg spinaten midt på deigen og fordel soppen over. La ca. 4 cm av kanten være uten fyll.
Brett kantene inn over fyllet og hell cottage cheese-blandingen over grønnsakene.
Smuldre fetaosten over og dryss med hasselnøtter.
Sett ovnen på 200 grader.
Pensle deigen med sammenpisket egg og stek paien midt i ovnen i ca. 35 minutter til den blir gyllen og fyllet stivner.
Avkjøl litt og server gjerne med en varm gulrotsalat.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 34965)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Innlagt dato:2020-04-26
Oppdatert dato:2020-04-26
Lesere: 384 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spinat- og soppai.Spinat- og soppai.
Denne retten har 190,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med kantarell.Pai med kantarell.
Denne retten har 252,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sopp-pai med kantarell.Sopp-pai med kantarell.
Denne retten har 247 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.