Fotograf:Matprat.no En nydelig pai som passer både som selvstendig vegetarisk måltid, eller som tilbehør til for eksempel grillmat. Restene er supre som lunsj, eller i matpakka når du skal på tur.
Smuldre smør og mel. Tilsett vann og salt og kna deigen til den er smidig. Tilsett litt mer mel om den er for bløt. Deigen kan også lages i hurtigmikser. La deigen hvile i ca 30 minutter (deigen kan oppbevares i kjøleskap i ca. én uke).
Varm stekeovnen til 200 °C. Kjevle ut deigen og kle en paiform (ca 20-22 cm) eller flere små porsjonsformer med den. Prikk bunnen med en gaffel, dekk den med bakepapir og fyll formene med tørr ris, bønner eller liknende. Forstek paiskallet i 15 minutter. Hell ut ris/bønner og fjern bakepapiret (ta vare på ris/bønner til neste gang du baker pai).
Tin spinat etter anvisning på pakken og klem ut så mye av vannet som mulig.
Kutt vårløk fint. Smuldre fetaost med en gaffel.
Visp sammen egg, fløte og muskat. Bland inn spinat, vårløk, fetaost og hvitløk. Smak til med litt salt og pepper. Hell blandingen i paiskallet.
Senk varmen i ovnen til 150 °C og sett paiformen på nest nederste rille i 30-40 minutter, eller til eggemassen har stivnet og overflaten begynner å få litt farge. Server paien varm eller lun, gjerne med en frisk, grønn salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 20450)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pai/terte Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2005-10-12
Oppdatert dato:2022-09-11