Stekt and med appelsin- og portvinsaus inneholder
107 Kalorier,
2 g Karbo,
11 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Stekt and med appelsin- og portvinsaus har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt and med appelsin- og portvinsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt and med appelsin- og portvinsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 107.03 | 800.12 | Kcal |
Protein | 11.42 | 85.37 | gram |
Karbohydrat | 1.93 | 14.43 | gram |
Kostfiber | 0.72 | 5.38 | gram |
Fett | 5.62 | 42.01 | gram |
Mettet fett | 1.75 | 13.08 | gram |
Alkohol | 0.23 % | | | |
Salt | 0.74 | 5.57 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 23.78 | Kr 177.77 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 990 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,21 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær filetene fra skroget. Ta av lårene og gjem dem til en annen rett. Skjær rutemønster i fettet på andebrystene og gni dem inn med sitron, krydder og salt.
La dem ligge og trekke salt og krydder mens du koker kraft:
Hogg opp andeskrogene og brun dem godt sammen med innmaten og halsen. Fyll på vann til alt er dekket. Kok opp og skum godt av.
Press over sitron. Tilsett grønnsaker og krydder og kok uten lokk i 2 timer. Fyll på med vann hvis nødvendig.
Sil til slutt av kraften og kok den inn til 3 dl. Da skal du ha en kraftig smak.
Lag sausen. Fres finhakket løk og epler i smør. Tilsett presset appelsin og portvin og kok inn til halv mengde. Ha i andekraften og ingefær og kok opp. Smak til med salt og pepper samt øvrige ingredienser hvis nødvendig.
Denne sausen er beregnet å serveres tynn som en sjy. Ønsker du en litt tykkere saus, kan den jevnes med litt maisenna.
Brun andebrystene i panne. Stek dem i ovn på 150 C i 8 minutter. Ta dem ut og øk ovnstemperaturen til 250 C. Stek dem ferdig. Fettet skal være brunt og sprøtt.
Skjær brystfiletene i skiver på skrå og server dem sammen med lettkokte grønnsaker, stekt sopp og/eller salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8002)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21
Lesere:
10082 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift