Stranda bakkels inneholder
190 Kalorier,
22 g Karbo,
4 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Stranda bakkels har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stranda bakkels er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9808 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stranda bakkels!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 189.53 | 2 124.06 | Kcal |
Protein | 4.20 | 47.07 | gram |
Karbohydrat | 22.15 | 248.24 | gram |
Kostfiber | 1.34 | 15.02 | gram |
Fett | 9.05 | 101.42 | gram |
Mettet fett | 5.39 | 60.41 | gram |
Salt | 0.09 | 1.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.91 | Kr 21.41 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 121 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,74 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dette er ein spesiell bakkels frå Stranda på Sunnmøre, der dei har eit eige bakkelsjarn til denne spesialiteten. Eit vanleg krumkakejarn kan også brukast.
Oppskrifta gjev ein stor porsjon som det tek tid å baka, men det er bryet verdt.
Visp saman egg og sukker. Stivpisk kremfløyten og bland han i eggedosisen. Tilset vatn, salt og mjøl, og rør til ei glatt røre. Varm opp jarnet og legg i så mykje røre at det flyt utover; skrap bort det som vert for mykje. Set press på jarnet, og steik dei ferdige.
Bakkelsane skal vera lyse. Bruk svak varme og legg dei flatt på rist.
Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Det norske Samlaget
(Intern: 18246)
Kategori:
Kaker
Land:
Norge
Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-08
Oppdatert dato:2004-07-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift