Fotograf:Frukt.no En frisk og deilig dessert. Tilslørte bondepiker i en variant med gresskarmos som du må "montere" sammen rett før servering. Har du gresskarpuré til overs, så er den fin å fryse ned. Bruk den senere til fyll i terter eller i søtt bakverk.
Oppskriften inneholder 172 Kalorier, 17 g Karbo, 2 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Vask gresskaret godt.
Om du ønsker og har tid, så bak hele gresskaret i ovnen i 1 time på 175°C - da blir den lettere å skjære i etterpå.
Del gresskaret i to og skrap ut kjernene.
Kok opp vann og brunt sukker. Rør godt
Tilsett gresskarterninger og kanel, og la det koke til terningene er møre.
Mos gresskarterningene med en potetstapper, stavmikser, e.l. Avkjøl.
Smelt 1 ss smør i en stekebanne og tilsett sukker, griljermel og finhakkede valnøtter.
Bland godt, og la det surre litt i stekepannen under omrøring til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på kjøkkenpapir.
Pisk kremfløten stiv.
Legg gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen lagvis i en dessertbille, eller i porsjonsglass, som på bildet.
Server desserten med en gang.
Tips:
Skal du ikke servere desserten med en gang, så må du ha gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen i hver sin bolle. "Monter" desserten rett før servering.
Bruker du hokkaido-gresskar, så kan du også bruke skallet. Dette blir mørt og smakfullt når gresskaret bakes i ovn.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 33386)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2017-10-30
Oppdatert dato:2017-10-30