Fotograf:
Esten Borgos
Tørrfisk er en fantastisk råvare og med godt tilbehør blir det en eksklusiv middag. Prøv denne oppskriften med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater. Oppskriften inneholder
182 Kalorier,
11 g Karbo,
24 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,4 poeng fra 10 lesere
Lesere:
15068 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 181.81 | 1 277.33 | Kcal |
Protein | 24.29 | 170.65 | gram |
Karbohydrat | 10.75 | 75.53 | gram |
Kostfiber | 0.99 | 6.96 | gram |
Fett | 3.84 | 26.98 | gram |
Mettet fett | 2.13 | 14.96 | gram |
Alkohol | 0.73 % | | | |
Salt | 0.77 | 5.39 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.20 | Kr 99.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 810 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,65 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær tørrfisken i serveringsstykker og dryss med salt.
Stek spekeskinke sprø i tørr stekepanne.
Ha olje i stekepannen og brun tørrfiskstykkene raskt, ca. 1-2 minutter på hver side.
Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 6 minutter.
Mandelpotetpuré
Skrell og skjær potetene i terninger, og kok dem møre i usaltet vann.
Sil av kokevannet, la potetene dampe fra seg og mos dem sammen med fløte og smør.
Smak til med salt og pepper.
Ertepuré
Kok ertene møre i usaltet vann.
Sil av kokevannet og mos ertene med smør.
Smak til med salt og pepper.
Balsamicotomater
Kok balsamicoeddik, sukker og rødvin uten lokk til sirupskonsistens.
Legg i tomatene, gi sirupen et oppkok og rør inn smør.
Rull tomatene rundt i sirupslaken mens de koker så de blir vakkert karamelliserte.
Smak forsiktig til med salt og pepper.
Server tørrfisken med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater ved siden av, og spekeskinke på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30347)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-17
Oppdatert dato:2013-04-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift