Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater



Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater oppskrift.
Fotograf: Esten Borgos
Tørrfisk er en fantastisk råvare og med godt tilbehør blir det en eksklusiv middag. Prøv denne oppskriften med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater.

Oppskriften inneholder 182 Kalorier, 11 g Karbo, 24 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere: 5112 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grtørrfisk, utvannet og renset
1tssalt
4skive(r)spekeskinke
olje

Mandelpotetpuré

500grmandelpotet
1,5dlmatfløte
1sssmør
salt og pepper

Ertepuré

400grerter, fryst
3sssmør
0,5tssalt
0,25tspepper

Balsamicotomater

12stkcherrytomat
2dlbalsamicoeddik
2dlsukker
2dlrødvin
1sssmør
0,5tssalt
0,25tspepper




Næringsdeklarasjon for Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier181.911 278.03Kcal
Protein24.26170.44gram
Karbohydrat10.7575.53gram
Kostfiber1.107.73gram
Fett3.8426.98gram
Mettet fett2.1415.03gram
Alkohol0.73 %
Salt0.775.38gram
Pris på oppskriftenKr 14.20Kr 99.76Kroner
Hele oppskriften veier2 810 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo23,63 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær tørrfisken i serveringsstykker og dryss med salt. Stek spekeskinke sprø i tørr stekepanne.
Ha olje i stekepannen og brun tørrfiskstykkene raskt, ca. 1-2 minutter på hver side. Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 6 minutter.

Mandelpotetpuré
Skrell og skjær potetene i terninger, og kok dem møre i usaltet vann.
Sil av kokevannet, la potetene dampe fra seg og mos dem sammen med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

Ertepuré
Kok ertene møre i usaltet vann.
Sil av kokevannet og mos ertene med smør.
Smak til med salt og pepper.

Balsamicotomater
Kok balsamicoeddik, sukker og rødvin uten lokk til sirupskonsistens. Legg i tomatene, gi sirupen et oppkok og rør inn smør.
Rull tomatene rundt i sirupslaken mens de koker så de blir vakkert karamelliserte. Smak forsiktig til med salt og pepper.
Server tørrfisken med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater ved siden av, og spekeskinke på toppen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30347)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-17
Oppdatert dato:2013-04-17


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fylt paprika med tørrfisk og bacon.Fylt paprika med tørrfisk og bacon.
Denne retten har 158,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt tørrfisk med gulrot og bacon.Ovnsbakt tørrfisk med gulrot og bacon.
Denne retten har 303,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 26,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater.Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater.
Denne retten har 181,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.