Trenette ai Frutti di Mare inneholder
148 Kalorier,
19 g Karbo,
10 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Trenette ai Frutti di Mare har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Gluten, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-skalldyr, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Trenette ai Frutti di Mare er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Trenette ai Frutti di Mare!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 147.86 | 631.58 | Kcal |
Protein | 9.96 | 42.54 | gram |
Karbohydrat | 18.99 | 81.12 | gram |
Kostfiber | 1.69 | 7.22 | gram |
Fett | 3.00 | 12.81 | gram |
Mettet fett | 0.45 | 1.92 | gram |
Alkohol | 0.24 % | | | |
Salt | 0.93 | 3.99 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.97 | Kr 25.50 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 709 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 51,37 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Denne typiske retten fra Genova er fargerik og velsmakende og passer perfekt til middagsselskap. Sausen er ganske tynn, så server med brød og både skje og gaffel.
Varm 2 ss av oljen i en dyp stekepanne eller mellomstor kjele. Ha i løk, hvitløk og chili, og ladet surre over middels varme i 1-2 minutter under stadig omrøring. Rør i tomater, halvparten av persillen og pepper etter smak. Kok opp, skru ned varmen, legg på lokk og la det småkoke i 15 minutter.
I mellomtiden skrubber du muslinger og blåskjell under kaldt, rennende vann. Kast alle som er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.
Varm resten av oljen i en stor kjele. Ha i muslinger og blåskjell sammen med resten av persillen, og la det surre i oljen over sterk varme i noen sekunder mens du rører rundt. Hell på vin og sett på lokk. La det koke i ca 5 minutter, til skalldyrene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.
Ta kjelen av varmen og ta opp muslingene og blåskjellene med en hullsleiv. Kast alle som ikke har åpnet seg.
Sil kokekraften opp i et litermål og sett til side. La åtte muslinger og fire blåskjell være i skjellene til garnityr, og rens resten.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. I mellomtiden har du 1 ¼ dl av kokekraften i tomatsausen, gi et raskt oppkok under omrøring. Skru ned varmen, tilsett revne basilikumblader og reker sammen med skalldyrene. Bland godt og smak til.
Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over og bland godt. Serveres i fire skåler, drysset med urter og pyntet med muslinger og blåskjell i skall.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4194 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6129)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Italia
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-12-05
Oppdatert dato:2002-12-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift