Tyttebærmarinert reinsdyrfilet inneholder
68 Kalorier,
7 g Karbo,
6 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Tyttebærmarinert reinsdyrfilet har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tyttebærmarinert reinsdyrfilet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4716 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tyttebærmarinert reinsdyrfilet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 67.96 | 586.83 | Kcal |
Protein | 5.99 | 51.72 | gram |
Karbohydrat | 7.40 | 63.90 | gram |
Kostfiber | 1.17 | 10.10 | gram |
Fett | 1.34 | 11.57 | gram |
Mettet fett | 0.58 | 5.01 | gram |
Salt | 7.78 | 67.14 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.58 | Kr 56.82 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 454 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,55 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Rens fileten, gni den inn med salt/sukker-blandingen og legg den i en form. Dekk over med tyttebær. La alt stå kaldt natten over. Ta vare på marinaden, den skal brukes som kraft til saus.
2. Stek hele fileten i stekepannen med en blanding av smør og olje. Reinsdyrfileten skal være rosa i midten av fileten.
3. Skrell og halvkok potetene og avkjøl dem.
4. Hell 1 liter kraft i en kjele og tilsett litt rødvin. La det koke opp, smak til med salt og pepper og tilsett maizennaen og la alt koke i ca 3 minutter. Skru ned varmen og ha 1 ss smør i sausen. Smøret gjør at sausen blir fin og glatt.
5. Ovnsbak potetene på 225°C eller frityrstek dem.
6. Ha litt appelsinmarmelade og honning i tyttebærmarinaden. Pensle dette over filetene.
7. For å få en fin stekeflate kan du bruke en skibrenner.
Serveres med rosenkål og dampet purre ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 16472)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-24
Oppdatert dato:2003-11-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift