Fotograf:
Melk.noSaftig og godt valnøttbrød - til hverdag og fest. En oppskrift med syrnet melk og grovt mel som gjør brødet ekstra saftig. Oppskriften inneholder
248 Kalorier,
36 g Karbo,
8 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Valnøttbrød med syrnet melk er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Valnøttbrød med syrnet melk med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 247.96 | 6 539.80 | 2 179.93 | Kcal |
Protein | 8.48 | 223.65 | 74.55 | gram |
Karbohydrat | 36.05 | 950.80 | 316.93 | gram |
Kostfiber | 3.69 | 97.32 | 32.44 | gram |
Fett | 6.94 | 183.04 | 61.01 | gram |
Mettet fett | 1.23 | 32.44 | 10.81 | gram |
Salt | 0.57 | 15.08 | 5.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.67 | Kr 70.42 | Kr 23.47 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 637 totalt | 2 637 pr porsj | 879 pr stk | gram |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 3
brød
I stekeovnen på 210 °C i ca 40 minutter.
Bland melk og kulturmelk, ca 37°. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av væsken.
Rør i resten av melkeblandingen. Bland inn salt, sirup og grovt mel. Elt inn hvetemel til deigen såvidt slipper bollen. La den heve til dobbel størrelse. Elt inn grovhakkede nøtter.
Del deigen i tre deler og form dem til runde eller avlange brød. Etterhev brødene i ca 30 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek brødene midt i stekeovnen på 210 °C i ca 40 minutter. Avkjøles på rist.
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30443)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-19
Oppdatert dato:2013-05-19
Lesere:
1379 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift