Fotograf:Matprat.no Italiensk type brød på en ny måte, og med massevis av julesmak. Brødet er enkelt å lage og passer perfekt til alle slags gjesteanledninger. «Spot on» for deg som har behov for en liten og litt annerledes førjulshygge.
Oppskriften inneholder 274 Kalorier, 20 g Karbo, 8 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smuldre gjær i en bakebolle, og tilsett resten av ingrediensene til focacciaen.
Elt deigen lett til alt er blandet godt sammen. Deigen skal være ganske klissete og løs.
Smør en 24 cm springform med olje og sett den på et stekebrett. Hell deigen i formen. Ha litt olje på hendene og trykk den godt ut i formen.
La deigen få heve til dobbel størrelse. Dette tar rundt 60 minutter.
Bruk fingertuppene og trykk dem lett ned i deigen for å få de karakteristiske hullene.
Ringle over olivenolje og stek focacciaen på 200 °C midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Skjær focaccia i fire «kakestykker» og skjær hvert «kakestykke» i to.
Legg på salat etterfulgt av ribberull og svisker. Sett på toppene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32669)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2016-11-26
Oppdatert dato:2016-11-26