Smuldre gjæren i en bakebolle, og ha i mel, sukker, salt og vann.
Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start med lav fart på maskinen, og øk tempoet etterhvert.
Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen (ca 15 minutter).
Grovhakk peanøttene.
Tilsett romtemperert smør og kjør deigen videre på sakte fart til alt er godt blandet og du har fått en fin, jevn og smidig deig. Elt inn peanøttene.
Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbelt størrelse (ca 1 time).
Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker.
Ha deigen på et melet bakebord og del den i 25 emner. Trill emnene til små ovale brød og legg dem i godt smurte brødformer. Etterhev brødene i ca. 30 minutter før steking.
Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker.
Pensle peanøttbrødene med vann og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
Server fenalårskiver på et lite fat sammen med en skål seterrømme og peanøttbrød.
Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32670)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2016-11-26
Oppdatert dato:2016-11-26