Gå til forsiden av matoppskrift.no Matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Yoghurtdipp med grillet sitrus. bakt hvitløk og honning




Yoghurtdipp med grillet sitrus, bakt hvitløk og honning oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Tykk gresk eller tyrkisk yoghurt er takknemlig å bruke når du skal lage dressinger, med sin syrlige smak og flotte konsistens. Her har vi lagt appelsin og sitron på grillen til de er nesten svarte, og blandet saften i yoghurten. Det gir en helt spesiell og nydelig snak på dressingen.

Oppskriften inneholder 154 Kalorier, 16 g Karbo, 4 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Oppskriften er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
3dlgresk yoghurt eller matyoghurt
1stksitron vasket og tørket
3ssflytende honning
4feddhvitløk med skall
2tsolivenolje
0,5tssalt
0,25tskvernet pepper


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Yoghurtdipp med grillet sitrus. bakt hvitløk og honning med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier153.84721.70Kcal
Protein3.7417.55gram
Karbohydrat15.6373.32gram
Kostfiber0.562.63gram
Fett8.3639.22gram
Mettet fett4.4921.06gram
Salt0.823.84gram
Pris på oppskriftenKr 5.12Kr 24.02Kr .-
Hele oppskriften veier469 totalt469 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Del sitronen i to og legg den på grillen eller i en varm stekepanne. La den ligge til den er myk og nesten svart under.
Avkjøl og press saften i en bolle (om du ikke vil ha med så mye rusk, kan du sile saften gjennom en fin sil).
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Legg hvitløkbåtene i en skål og drypp over litt olivenolje. Bak dem i ovnen til de er helt myke, ca. 10-15 minutter. Klem innholdet ut på en asjett og finmos dem.
Bland sitronsaft og hvitløk inn i yoghurten og smak til med honning, salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34020)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dipp

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Raita 5.Raita 5.
Denne retten har 50,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avocadodipp.Avocadodipp.
Denne retten har 271,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frukt- og honningdipp.Frukt- og honningdipp.
Denne retten har 101,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Yoghurtdipp med grillet sitrus, bakt hvitløk og honning.Yoghurtdipp med grillet sitrus, bakt hvitløk .
Denne retten har 153,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.