Fotograf:Synøve Dreyer Tykk gresk eller tyrkisk yoghurt er takknemlig å bruke når du skal lage dressinger, med sin syrlige smak og flotte konsistens. Her har vi lagt appelsin og sitron på grillen til de er nesten svarte, og blandet saften i yoghurten. Det gir en helt spesiell og nydelig snak på dressingen.
Del sitronen i to og legg den på grillen eller i en varm stekepanne. La den ligge til den er myk og nesten svart under.
Avkjøl og press saften i en bolle (om du ikke vil ha med så mye rusk, kan du sile saften gjennom en fin sil).
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Legg hvitløkbåtene i en skål og drypp over litt olivenolje. Bak dem i ovnen til de er helt myke, ca. 10-15 minutter. Klem innholdet ut på en asjett og finmos dem.
Bland sitronsaft og hvitløk inn i yoghurten og smak til med honning, salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34020)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dipp Innlagt dato:2018-06-16
Oppdatert dato:2018-06-16