Mat/drikkeord | Forklaring |
---|---|
E&J | Firma som lager vin og sider. |
Earl Grey | Asiatisk teblanding krydret med bergamottolje. |
Eau | Fransk for vann. |
Eau de vie | Druebrennevin av konjakk type. Betyr livets vann. |
Éclairs | Franske små vannbakkels. |
Eggnog | Drink laget av egg. melk. sukker. krydder og rom. |
Eggost | Pålegg som ble lagd i eldre tider på Sørlandet. Består av melk og egg. |
Eintopf | Tysk grønnsakssuppe. |
Eliche | Pasta spiraler. |
Empanadas | Små paier fylt med krydret kjøttstuing. |
Entrè | Rett som serveres rett før hovedretten. |
Entrecòte | Oksekam. ytrefilet. |
Entremets | Mellomrett. |
Eple sider | Gjæret eplesaft. |
Eplelikør | Likør laget av epler. |
Escargot | Fransk betyr snegle. Vanlig er vinbergersnegler. |
Escarole | Salattype med krusete blader. |
Espresso | Kaffe laget ved å presse steam gjennom malte kaffebønner. Det er og en italiensk likør med samme navnet. |
Everclear | Amerikansk ren sprit 95%. Fins i vanlige styrker også. Bruk vodka i de oppskriftene som bruker everclear. |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.