Mat og Drikke leksikon



Mat- og drikke leksikon Velkommen til Matoppskrift.no sitt etablerte mat og drikke leksikon. Vi har nå lagt inn mange oppføringer i leksikonet og vi håper at du finner det du søker etter. Mange av disse er eldre ord og noen nyere blir lagt inn nå og da. Vi har satt opp leksikonet på en enkel måte. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på en bokstav ovenfor og du får opp all oppføringene som begynner på den valgte bokstaven.
PS Dette leksikonet er gammelt og har delvis blitt erstattet av andre oversikter jeg har. Blant annet er det nå ett stort råvareleksikon for alle ingredienser, som er innebygd i matoppskrift og som kan søkes i her:
på denne siden.




Mat/drikkeordForklaring
E&JFirma som lager vin og sider.
Earl GreyAsiatisk teblanding krydret med bergamottolje.
EauFransk for vann.
Eau de vieDruebrennevin av konjakk type. Betyr livets vann.
ÉclairsFranske små vannbakkels.
EggnogDrink laget av egg. melk. sukker. krydder og rom.
EggostPålegg som ble lagd i eldre tider på Sørlandet. Består av melk og egg.
EintopfTysk grønnsakssuppe.
ElichePasta spiraler.
EmpanadasSmå paier fylt med krydret kjøttstuing.
EntrèRett som serveres rett før hovedretten.
EntrecòteOksekam. ytrefilet.
EntremetsMellomrett.
Eple siderGjæret eplesaft.
EplelikørLikør laget av epler.
EscargotFransk betyr snegle. Vanlig er vinbergersnegler.
EscaroleSalattype med krusete blader.
EspressoKaffe laget ved å presse steam gjennom malte kaffebønner. Det er og en italiensk likør med samme navnet.
EverclearAmerikansk ren sprit 95%. Fins i vanlige styrker også. Bruk vodka i de oppskriftene som bruker everclear.




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.