Mat/drikkeord | Forklaring |
---|---|
Jack Daniels | Amerikansk whisky fra Tennessee. |
Jagermeister | En mørkerød tysk urtelikør. |
Jamaica Rom | Mørk rom destillert av rørsukker og sirup. |
Jamaica White Rum | Lys rom fra Jamaica. |
Jambalaya | Kjent dreolsk risrett ofte med skalldyr. |
Jambalaya | Risrett med krabbe og andre skalldyr. |
Jameson's | Irsk whisky. |
Jevne | Gjøre saus. suppe eller annet tykkere med mel. smør og mel eller eggeplomme og fløte. |
Jim Beam Bourbon | Amerikansk bourbon fra Kentucky. |
Johnnie Walker | Kjent skotsk whisky merke. Flere typer. Black label. red label osv. |
Jordskokk | Kommer opprinnelig fra Nord-Amerika. Jordskokker er potetlignende knoller. med en temmelig knudrete overflate. Godt i supper og stuinger. Passer også i gratenger sammen med andre grønnsaker. |
Jose Cuervo | Kjent tequila produsent. |
Jose Cuervo Gold Tequila | Kjent gyldent tequila merke. |
Juice | Råpresset saft av frukt. bær eller grønnsaker. |
Julienne | Grønnsaker som blir skåret i jevne. tynne strimler. |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.