Mat og Drikke leksikon



Mat- og drikke leksikon Velkommen til Matoppskrift.no sitt etablerte mat og drikke leksikon. Vi har nå lagt inn mange oppføringer i leksikonet og vi håper at du finner det du søker etter. Mange av disse er eldre ord og noen nyere blir lagt inn nå og da. Vi har satt opp leksikonet på en enkel måte. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på en bokstav ovenfor og du får opp all oppføringene som begynner på den valgte bokstaven.
PS Dette leksikonet er gammelt og har delvis blitt erstattet av andre oversikter jeg har. Blant annet er det nå ett stort råvareleksikon for alle ingredienser, som er innebygd i matoppskrift og som kan søkes i her:
på denne siden.




Mat/drikkeordForklaring
Jack DanielsAmerikansk whisky fra Tennessee.
JagermeisterEn mørkerød tysk urtelikør.
Jamaica RomMørk rom destillert av rørsukker og sirup.
Jamaica White RumLys rom fra Jamaica.
JambalayaKjent dreolsk risrett ofte med skalldyr.
JambalayaRisrett med krabbe og andre skalldyr.
Jameson'sIrsk whisky.
JevneGjøre saus. suppe eller annet tykkere med mel. smør og mel eller eggeplomme og fløte.
Jim Beam BourbonAmerikansk bourbon fra Kentucky.
Johnnie WalkerKjent skotsk whisky merke. Flere typer. Black label. red label osv.
JordskokkKommer opprinnelig fra Nord-Amerika. Jordskokker er potetlignende knoller. med en temmelig knudrete overflate. Godt i supper og stuinger. Passer også i gratenger sammen med andre grønnsaker.
Jose CuervoKjent tequila produsent.
Jose Cuervo Gold TequilaKjent gyldent tequila merke.
JuiceRåpresset saft av frukt. bær eller grønnsaker.
JulienneGrønnsaker som blir skåret i jevne. tynne strimler.




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.