Velkommen til Matoppskrift.no sitt etablerte mat og drikke leksikon. Vi har nå lagt inn mange oppføringer i leksikonet og vi håper at du finner det du søker etter. Mange av disse er eldre ord og noen nyere blir lagt inn nå og da. Vi har satt opp leksikonet på en enkel måte. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på en bokstav ovenfor og du får opp all oppføringene som begynner på den valgte bokstaven.| Mat/drikkeord | Forklaring |
|---|---|
| Van Der Hum Liqueur | Sør Afrikansk likør laget av bla mandariner og brandy. |
| Vandermint | Hollandsk sjokolade- og peppermyntelikør. |
| Vannbad | Det vil si å sette en mindre bolle eller gryte oppi en annen gryte med kokende vann. Brukes ofte til kremer ol som inneholder egg. |
| Vannbakkels | Kjent bakverk. som er litt krevende å lage. |
| Vargtass | Finsk likør på vodka (Koskenkorva) og tranebær. |
| Vat 69 | Blended skotsk whisky. |
| Vermicell | Tynne makaronitråder som brukes i supper. Ser ut som fuglereder. |
| Vermouth | Aromatisk aperitif vin som fremstilles av blanding hvitvin og aromatiske urter. |
| Vin | Alkoholholdig drikk laget med gjæring av druer. |
| Vinaigrette | Salatdressing laget av eddik. olje. salt og pepper. Kalles også fransk dressing på norsk. |
| Vinsyre | En syre som forekommer i mange planter. Brukes i sylting. |
| Vodka | Klart brennevin som opprinnelig kommer fra Russland. Mange typer. |
| Vol-au-vent | Fransk bakverk fylt med stuing. Tertedeig. |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.