Mat/drikkeord | Forklaring |
---|---|
Hachis | Kjøttstuing. |
Haglette | Annet ord for melkevelling. Også brukt om dravle. |
Haifinnesuppe | Fås hermetisk i spesialforretninger. Supe for viderekommende. |
Hakkebøf | Karbonade med løk. Dette er en dansk benevnelse. |
Half and Half | En type lettfløte. Bland melk og kremfløte. |
Hamburger | Amerikanske hamburgerer lages vanligvis av uspedd karbonadedeig. grillstekt og servert i et varmt brød med rå løkringer og tomatketchup. |
Hamburgerrygg | Svinekam som er lettrøkt og lettesaltet. |
Hammer Vodka | Vodka type. |
Haricot verts | Grønne. tynne bønner/aspargesbønner. |
Haricots | Fransk for bønner. |
Harveys Bristol Cream Sherry | Kjent søt sherry laget i England. |
Hasselback poteter | Poteter skåret delvis igjennom i skiver og stekt i ovn. |
Hazelnut Liqueur | Likør laget av hasselnøtter. |
Hellefisk | Annet navn på kveite. |
Henkell | Tysk musserende vin. |
Hermetisering | Konserveringsmetode hvor man steriliserer råvaren og oppbevarer den lufttett. |
Hernekeitto | Finsk ertesuppe. |
Herradura Gold Tequila | Ekslusiv tequila. |
Highball | Amerikansk for pjolter. |
Highball | Amerikansk navn på pjolter eller longdrink. |
Hjortesalt | Ammoniumkarbonat. Kjemisk hevningsmiddel. |
Hollandaise saus | Kjent saus laget av smør. eggeplommer. væske og litt krydder. Passer til fisk. |
Homard | Fransk for hummer. |
Honning Vodka | En vodka med honningsmak laget av Palmos. |
Hooch | Rusbrus med sitron smak. |
Hors d`Oeuvre | Kalde. små retter som serveres som forrett. |
Hot dog | Engelsk for pølse i brød. |
HP Saus | Engelsk sjysaus med sterkt krydder. |
Hvitvin | Vin laget av hvite druer. |
Hyse | Annet navn på kolje. |
Haagen Dazs Cream Liqueur | Svak likør laget av Hiram Walker & Sons. |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.