Gå til forsiden av matoppskrift.no

Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mat og Drikke leksikon

Mat- og drikke leksikon Velkommen til Matoppskrift.no sitt etablerte mat og drikke leksikon. Vi har nå lagt inn oppføringer i leksikonet og vi håper at du finner det du søker etter. Vi har satt opp leksikonet på en enkel måte. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på en bokstav ovenfor og du får opp all oppføringene som begynner på den valgte bokstaven.
Dette leksikonet er gammelt og har delvis blitt erstattet av andre oversikter jeg har. Blant annet er det nå ett stort råvareleksikon som er innebygd i matoppskrift og som kan søkes i her: på denne siden.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 


Mat/drikkeordForklaring
RacletteSveitsisk og fransk osterett. Også en svært fet ost.
RaguRagu lages av kjøtt. delt i terninger. tynne skiver eller strimler. som trenger koking for å bli mørt. Kjøttet brunes tilslutt raskt i en panne. F.eks. hare ragu. finnbiff ragu osv.
RakeRaking av fisk er en konserveringsmetode basert på en gjæringsprosess som kalles fermentering.
RakiTyrkisk likør laget av anis og lakris.
RaspailLikør fra Frankrike. med urter.
RaspeballAnnet navn for komle. baill. kompe. Poterett som kokes.
RatatouilleKjent fransk grønnsaksrett.
RavGammelt navn på det feteste kjøttet på kveite.Sitter ytterst langs finnene. Brukes i en del tradisjonsretter.
RavigoteEn saus med pikant smak. Med feks vin. eddik. løk og urter.
RavioliPastaputer fylt med en farse.
RazzmatazzBringebærlikør fra Holland.
Red BullEnergidrikk.
RedusereInnkoking av kraft eller vin. Fremhever bedre ønsket smak når brukt i sauser og supper.
RemonceKakefyll. Brukes i wienerbrød og kringler.
RemuladeMajones tilsmakt med krydder. kapers og sylteagurk.
Rhinsk vinVin laget langs Rhinen.
RicardFransk anislikør.
RieslingTørr hvitvin med mye syre og lite alkohol.
RigatoniKorte tykke pastarør.
RijsttafelKjøttrett fra Indonesia. For de avanserte.
RisollHalvmåneformet bakverk av terte eller paideig. med fyll.
RisottoRisrett med ris blandet med kjøtt. fisk. grønnsaker eller lignende.
RisteBrune raskt med lite fett/uten fett.
RoastbiffHelstekt oksefilet.
RomSprit som lages av rørsukker. Fremstilles hovedsaklig i Vestindia.
RomBrennevin fremstilt av melasse. Mange typer. farger og smaker.
Ronrico White RumRom fra Karibien.
Root BeerSøt. brun soda med urtesmak. Alkoholfri. Kjent i USA
RosenvannVann som er laget av olje fra kronbladene til roser.
Rose's Lime JuiceKjent navn på en konsentrert lime juice.
RotissereGrille på spidd.
Ruby PortMørkerød. ung portvin.
RuladeKaketype hvor kaken er rullet sammen til en rull med fyll mellom.
Rumple MinzePeppermynte schnapps.
RumpsteakOksestek fra øverste del av låret. Mørbrad.
Russiske erterTørkede spede grønne erter.
Rye WhiskyWhisky laget av malt med minst 51% rug.
Rød CuracaoRød type curacao.
Rød pepperAnnet navn på paprika og kajennepepper.
Rød vodkaVodka som er rød. feks Finlandia Cranberry.
RødvinVin laget av druer. Rød av farge. Mange typer og merker.
RøksaltRøykbehandlet salt som brukes til krydring av feks grillretter. Vær obs på røylsmaken. passer ikke til alt.
RøstiSveitsisk potetkake.
RøykeEn gammel behandlingsmåte som blir brukt på fisk og kjøtt. Øker holdbarheten og gir smak. aroma og farge.
RåkremRåkrem er en tykk blanding av eggedosis og krem.








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.