Mat og Drikke leksikon

Mat- og drikke leksikon Velkommen til Matoppskrift.no sitt etablerte mat og drikke leksikon. Vi har nå lagt inn oppføringer i leksikonet og vi håper at du finner det du søker etter. Vi har satt opp leksikonet på en enkel måte. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på en bokstav ovenfor og du får opp all oppføringene som begynner på den valgte bokstaven.
Dette leksikonet er gammelt og har delvis blitt erstattet av andre oversikter jeg har. Blant annet er det nå ett stort råvareleksikon som er innebygd i matoppskrift og som kan søkes i her: på denne siden.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 


Mat/drikkeordForklaring
Nasi GorengStekt risrett med krydder. Opprinnelig fra Indonesia.
Nassau OrangeBitter likør med appelsinsmak fra Nederland.
NatriumkarbonatBrukes som konserveringsmiddel. Kalles og dobbelt kullsurt natron.
NaturellBetyr at en rett serveres fersk. uten for mye tilbehør. Også en enkel rett.
NepespaKjent tradisjonsrett fra Setesdalen.
Noilly PratFransk vermouth laget av 40 forskjellige urter. 17%.
NoisetteEn liten stekt kotelett som er skåret fra benet.
NoisettesFranske små renskårne skiver med kalv eller lammefilet.
NougatKaramellmasse med hakkede nøtter eller mandler. Forskjellige farger.
NovinoItaliensk nøttelikør.
NudlerMakaronitype. Ofte som tynne tråder.
NaanIndisk brød.








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.