Mat og Drikke leksikon



Mat- og drikke leksikon Velkommen til Matoppskrift.no sitt etablerte mat og drikke leksikon. Vi har nå lagt inn mange oppføringer i leksikonet og vi håper at du finner det du søker etter. Mange av disse er eldre ord og noen nyere blir lagt inn nå og da. Vi har satt opp leksikonet på en enkel måte. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på en bokstav ovenfor og du får opp all oppføringene som begynner på den valgte bokstaven.
PS Dette leksikonet er gammelt og har delvis blitt erstattet av andre oversikter jeg har. Blant annet er det nå ett stort råvareleksikon for alle ingredienser, som er innebygd i matoppskrift og som kan søkes i her:
på denne siden.




Mat/drikkeordForklaring
ØllebrødKjent eldre tradisjonsrett. Bruker brødrester. øl. vann og sukker.
ØlostOst som ble laget ved at melk ble skilt med øl.
ØstersSkalldyr som regnes for å være svært ekslusivt. Det foregår utstrakt dyrkning av disse.
ØstersausFremstilles av østerskraft. vann og krydder. Gir en pikant smak på retter tilberedt i wok. av kjøtt. kylling og fisk. Kjøpes i innvandrer forretninger.







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.