Mat/drikkeord | Forklaring |
---|---|
Dampe | Dekke råvaren med vann. ha på lokk. dampe ved svak varme. Ofte med grønnsaker. |
Dampkoke | Ha råvaren i gryte. ikke dekk helt med vann. la vannet fosskoke. Bruk lokk. |
Daquiri Mix | Mix som tilsettes alkohol og is. |
Dark Puerto Rican Rum | Mørk rom fra Puerto Rico. |
Dark Rum | Engelsk for brun rom. Lagret og av og til farget med karamell. |
De Kuyper | Produsent av likører og schnapps. |
De Kuyper Apple Barrel Schnapps | Eple schnapps. |
De Kuyper Blue Curacao | Type blå curacao. |
De Kuyper Cinnamon Schnapps | Kanel schnapps. |
De Kuyper Key Largo Schnapps | Tropisk frukt schnapps. |
De Kuyper Peachtree Schnapps | Fersken schnapps. |
De Kuyper Spearmint Schnapps | Spearmint schnapps. |
De Kuyper Wild Strawberry Schnapps | Schnapps av ville jordbær. |
Deglasere | Koke ut en panne. |
Dèjeuner | Frokost på fransk. |
Dekantere | Helle vin fra flaske over i en karaffel. eller annen flaske. så bunnfallet ikke blir med. |
Demera sukker | Skikkelig brunt sukker. Råsukker før det blir raffinert. |
Demi | Fransk og betyr halv. |
Dip | Saus til å dyppe cocktailsnacks i. |
Ditalini | Korte pastarør. |
Dolma | Tyrkisk. Farse pakket inn i kål eller vinblad. |
Dolmades | Greske kålruletter. Bruker og vinblader. |
Dom Perignon | Kjent champagne merke. |
Doughnuts | Amerikansk navn på smultringer. |
Dr. McGillicuddy's | Canadisk produsent av schnapps. |
Dragè | Mandler/nøtter som er glaserte. |
Drambuie | Kjent likør laget i Scottland av whisky. honning og urter. |
Dravle | En rett som ble brukt som pålegg eller sammen med lefser. |
Drenke | Å dynke en fruktsalat. kake annet eller lignende med likør. vin eller brennevin. |
Dressing | Saus som brukes til salater. Lages av olje. eddik. salt og krydder. |
Drops | Sukkertøy. ofte med syrlig smak. |
Drusta | Gammel rett med havremel i surmelk. |
Dry | Engelsk. Tørr. |
Dry Champagne | Tørr champagne. |
Dry Gin | Gin type. |
Dry Martini | Kjent drink laget av gin og vermouth. Kan og være italiensk vermouth. |
Dry Red Wine | Tørr rødvin (sur). |
Dry Sake | Sake type. |
Dry Sherry | Tørr sherry motsatt av søt sherry. |
Dry White Port | Tørr portvin laget av hvite druer. |
Dubonnet | Kjent fransk vermouth/aperitif. Rød er søt og den hvite er halvtørr. |
Duchesse poteter | Potetmos sprøytet som tilbehør. |
Duller | Gammel kaketype som ligner muffins. |
Dutch Curacao | Curacao fra Holland. |
Dutch Genever Gin | Gin av høy klasse laget i Holland. |
Duving | En slags møljetype. |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.