Mat og Drikke leksikon



Mat- og drikke leksikon Velkommen til Matoppskrift.no sitt etablerte mat og drikke leksikon. Vi har nå lagt inn mange oppføringer i leksikonet og vi håper at du finner det du søker etter. Mange av disse er eldre ord og noen nyere blir lagt inn nå og da. Vi har satt opp leksikonet på en enkel måte. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på en bokstav ovenfor og du får opp all oppføringene som begynner på den valgte bokstaven.
PS Dette leksikonet er gammelt og har delvis blitt erstattet av andre oversikter jeg har. Blant annet er det nå ett stort råvareleksikon for alle ingredienser, som er innebygd i matoppskrift og som kan søkes i her:
på denne siden.




Mat/drikkeordForklaring
DampeDekke råvaren med vann. ha på lokk. dampe ved svak varme. Ofte med grønnsaker.
DampkokeHa råvaren i gryte. ikke dekk helt med vann. la vannet fosskoke. Bruk lokk.
Daquiri MixMix som tilsettes alkohol og is.
Dark Puerto Rican RumMørk rom fra Puerto Rico.
Dark RumEngelsk for brun rom. Lagret og av og til farget med karamell.
De KuyperProdusent av likører og schnapps.
De Kuyper Apple Barrel SchnappsEple schnapps.
De Kuyper Blue CuracaoType blå curacao.
De Kuyper Cinnamon SchnappsKanel schnapps.
De Kuyper Key Largo SchnappsTropisk frukt schnapps.
De Kuyper Peachtree SchnappsFersken schnapps.
De Kuyper Spearmint SchnappsSpearmint schnapps.
De Kuyper Wild Strawberry SchnappsSchnapps av ville jordbær.
DeglasereKoke ut en panne.
DèjeunerFrokost på fransk.
DekantereHelle vin fra flaske over i en karaffel. eller annen flaske. så bunnfallet ikke blir med.
Demera sukkerSkikkelig brunt sukker. Råsukker før det blir raffinert.
DemiFransk og betyr halv.
DipSaus til å dyppe cocktailsnacks i.
DitaliniKorte pastarør.
DolmaTyrkisk. Farse pakket inn i kål eller vinblad.
DolmadesGreske kålruletter. Bruker og vinblader.
Dom PerignonKjent champagne merke.
DoughnutsAmerikansk navn på smultringer.
Dr. McGillicuddy'sCanadisk produsent av schnapps.
DragèMandler/nøtter som er glaserte.
DrambuieKjent likør laget i Scottland av whisky. honning og urter.
DravleEn rett som ble brukt som pålegg eller sammen med lefser.
DrenkeÅ dynke en fruktsalat. kake annet eller lignende med likør. vin eller brennevin.
DressingSaus som brukes til salater. Lages av olje. eddik. salt og krydder.
DropsSukkertøy. ofte med syrlig smak.
DrustaGammel rett med havremel i surmelk.
DryEngelsk. Tørr.
Dry ChampagneTørr champagne.
Dry GinGin type.
Dry MartiniKjent drink laget av gin og vermouth. Kan og være italiensk vermouth.
Dry Red WineTørr rødvin (sur).
Dry SakeSake type.
Dry SherryTørr sherry motsatt av søt sherry.
Dry White PortTørr portvin laget av hvite druer.
DubonnetKjent fransk vermouth/aperitif. Rød er søt og den hvite er halvtørr.
Duchesse poteterPotetmos sprøytet som tilbehør.
DullerGammel kaketype som ligner muffins.
Dutch CuracaoCuracao fra Holland.
Dutch Genever GinGin av høy klasse laget i Holland.
DuvingEn slags møljetype.




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.