Mat/drikkeord | Forklaring |
---|---|
Nasi Goreng | Stekt risrett med krydder. Opprinnelig fra Indonesia. |
Nassau Orange | Bitter likør med appelsinsmak fra Nederland. |
Natriumkarbonat | Brukes som konserveringsmiddel. Kalles og dobbelt kullsurt natron. |
Naturell | Betyr at en rett serveres fersk. uten for mye tilbehør. Også en enkel rett. |
Nepespa | Kjent tradisjonsrett fra Setesdalen. |
Noilly Prat | Fransk vermouth laget av 40 forskjellige urter. 17%. |
Noisette | En liten stekt kotelett som er skåret fra benet. |
Noisettes | Franske små renskårne skiver med kalv eller lammefilet. |
Nougat | Karamellmasse med hakkede nøtter eller mandler. Forskjellige farger. |
Novino | Italiensk nøttelikør. |
Nudler | Makaronitype. Ofte som tynne tråder. |
Naan | Indisk brød. |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.