Mat/drikkeord | Forklaring |
---|---|
Van Der Hum Liqueur | Sør Afrikansk likør laget av bla mandariner og brandy. |
Vandermint | Hollandsk sjokolade- og peppermyntelikør. |
Vannbad | Det vil si å sette en mindre bolle eller gryte oppi en annen gryte med kokende vann. Brukes ofte til kremer ol som inneholder egg. |
Vannbakkels | Kjent bakverk. som er litt krevende å lage. |
Vargtass | Finsk likør på vodka (Koskenkorva) og tranebær. |
Vat 69 | Blended skotsk whisky. |
Vermicell | Tynne makaronitråder som brukes i supper. Ser ut som fuglereder. |
Vermouth | Aromatisk aperitif vin som fremstilles av blanding hvitvin og aromatiske urter. |
Vin | Alkoholholdig drikk laget med gjæring av druer. |
Vinaigrette | Salatdressing laget av eddik. olje. salt og pepper. Kalles også fransk dressing på norsk. |
Vinsyre | En syre som forekommer i mange planter. Brukes i sylting. |
Vodka | Klart brennevin som opprinnelig kommer fra Russland. Mange typer. |
Vol-au-vent | Fransk bakverk fylt med stuing. Tertedeig. |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.