Mat og Drikke leksikon



Mat- og drikke leksikon Velkommen til Matoppskrift.no sitt etablerte mat og drikke leksikon. Vi har nå lagt inn mange oppføringer i leksikonet og vi håper at du finner det du søker etter. Mange av disse er eldre ord og noen nyere blir lagt inn nå og da. Vi har satt opp leksikonet på en enkel måte. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på en bokstav ovenfor og du får opp all oppføringene som begynner på den valgte bokstaven.
PS Dette leksikonet er gammelt og har delvis blitt erstattet av andre oversikter jeg har. Blant annet er det nå ett stort råvareleksikon for alle ingredienser, som er innebygd i matoppskrift og som kan søkes i her:
på denne siden.




Mat/drikkeordForklaring
Van Der Hum LiqueurSør Afrikansk likør laget av bla mandariner og brandy.
VandermintHollandsk sjokolade- og peppermyntelikør.
VannbadDet vil si å sette en mindre bolle eller gryte oppi en annen gryte med kokende vann. Brukes ofte til kremer ol som inneholder egg.
VannbakkelsKjent bakverk. som er litt krevende å lage.
VargtassFinsk likør på vodka (Koskenkorva) og tranebær.
Vat 69Blended skotsk whisky.
VermicellTynne makaronitråder som brukes i supper. Ser ut som fuglereder.
VermouthAromatisk aperitif vin som fremstilles av blanding hvitvin og aromatiske urter.
VinAlkoholholdig drikk laget med gjæring av druer.
VinaigretteSalatdressing laget av eddik. olje. salt og pepper. Kalles også fransk dressing på norsk.
VinsyreEn syre som forekommer i mange planter. Brukes i sylting.
VodkaKlart brennevin som opprinnelig kommer fra Russland. Mange typer.
Vol-au-ventFransk bakverk fylt med stuing. Tertedeig.




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.