Fotograf:
Tom Haga
I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi. Med denne oppskriften kan du velge å lage sausen selv, eller kjøpe den ferdig på butikken. Oppskriften inneholder
138 Kalorier,
7 g Karbo,
9 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sashimi av ørret med ponzusaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4357 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sashimi av ørret med ponzusaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 137.81 | 195.39 | Kcal |
Protein | 9.32 | 13.21 | gram |
Karbohydrat | 7.04 | 9.98 | gram |
Kostfiber | 0.32 | 0.45 | gram |
Fett | 7.97 | 11.30 | gram |
Mettet fett | 1.40 | 1.98 | gram |
Salt | 4.09 | 5.81 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.34 | Kr 14.66 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 567 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 20,43 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær ørreten i tynne skiver og legg disse på et fat.
Skjær melon i fine terninger.
Bland sammen olivenolje, sukker, salt og pepper, og vend inn melonterningene.
Dryss melonterningene over ørretskivene.
Ponzusaus
Finhakk ingefær, chili, kjørvel og hvitløk.
Bland alle ingrediensene til sausen sammen og la den stå i kjøleskapet til servering.
Sil blandingen og server i en skål.
Sausen kan oppbevares i 1 uke i kjøleskap.
Du får også kjøpt ferdig ponzusaus på butikken.
Server ørreten og melonen med litt ponzusaus dryppet over, med resten av sausen ved siden av som dipp.
Tips:
Cantaloupe-melon kan byttes med en annen søt melon. Og om du ønsker kan du bruke en melonskje for å få runde melonkuler.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30355)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Land:
Japan
Innlagt dato:2013-04-18
Oppdatert dato:2013-04-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift