Karibumaki sushi med ørret og makrell



Karibumaki sushi med ørret og makrell oppskrift.
Fotograf: Norwegian Seafood Council
Karibu er uramaki toppet med skiver av fisk. I denne oppskriften toppes den med ørret og makrell, og kalles da regnbuemaki. Det er beregnet 4 biter til hver porsjon.

Oppskriften inneholder 115 Kalorier, 7 g Karbo, 8 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Karibumaki sushi med ørret og makrell er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2401 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
80grørretfilet, uten skinn og bein
80grmakrellfilet, uten skinn og bein
1tssukker
0,2tssalt
0,5ssriseddik
0,6dlsushiris
0,8dlvann
0,5stkavokado
3ssagurk
2ssvårløk
1stknori-sjøgress
1stkbambusmatteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
plastfolie

Tilbehør

soyasaus
wasabi
ingefær, syltet




Kalorier og næringsinnhold i Karibumaki sushi med ørret og makrell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier114.60113.94Kcal
Protein8.368.31gram
Karbohydrat6.566.52gram
Kostfiber0.730.73gram
Fett5.945.91gram
Mettet fett1.141.13gram
Salt0.710.71gram
Pris på oppskriftenKr 7.08Kr 7.04Kr .-
Hele oppskriften veier398 totalt99 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo22,89 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Ørreten og makrellen må fryses i minimum 24 timer før den spises rå.
Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
Avkjøl risen i romtemperatur.
Skjær ørret og makrell i tynne skiver, avokado og agurk i strimler på ca. 1 cm tykkelse og finstrimle vårløk.
Del noriarket i to.
Dekk bambusmatten med plastfolie.
Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
Fordel avokado, agurk og vårløk langs den nederste kanten av arket.
Rull sammen, og legg skiver av ørret og makrell på tvers over rullen slik at denne er dekket med fisk. Legg annen hver ørret og makrell for å få regnbueeffekt.
Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.
Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 34621)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Innlagt dato:2019-04-03
Oppdatert dato:2019-04-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Nigri-sushi.Nigri-sushi.
Denne retten har 167,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karibumaki sushi med ørret og makrell.Karibumaki sushi med ørret og makrell.
Denne retten har 114,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sushiruller.Sushiruller.
Denne retten har 107,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sashimi (Sushi).Sashimi (Sushi).
Denne retten har 132,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sashimi av ørret med ponzusaus.Sashimi av ørret med ponzusaus.
Denne retten har 137,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.