Sashimi av ørret med ponzusaus





Sashimi av ørret med ponzusaus oppskrift.
Fotograf: Tom Haga
I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi. Med denne oppskriften kan du velge å lage sausen selv, eller kjøpe den ferdig på butikken.

Oppskriften inneholder 138 Kalorier, 7 g Karbo, 9 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sashimi av ørret med ponzusaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
250grørretfilet
100grcantaloupe-melon
2ssolivenolje
1tssukker
0,5tssalt
0,25tspepper

Ponzusaus

1ssingefær, frisk
0,5stkchili, rød
2sskjørvel, frisk
2feddhvitløk
1dlsoyasaus
0,5dllimesaft


Annonse



Næringsdeklarasjon for Sashimi av ørret med ponzusaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier137.77195.33Kcal
Protein9.3213.21gram
Karbohydrat7.049.98gram
Kostfiber0.300.43gram
Fett7.9711.30gram
Mettet fett1.381.96gram
Salt4.095.81gram
Pris på oppskriftenKr 10.34Kr 14.66Kroner
Hele oppskriften veier567 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær ørreten i tynne skiver og legg disse på et fat. Skjær melon i fine terninger.
Bland sammen olivenolje, sukker, salt og pepper, og vend inn melonterningene. Dryss melonterningene over ørretskivene.

Ponzusaus
Finhakk ingefær, chili, kjørvel og hvitløk.
Bland alle ingrediensene til sausen sammen og la den stå i kjøleskapet til servering. Sil blandingen og server i en skål.
Sausen kan oppbevares i 1 uke i kjøleskap.
Du får også kjøpt ferdig ponzusaus på butikken.
Server ørreten og melonen med litt ponzusaus dryppet over, med resten av sausen ved siden av som dipp.

Tips:
Cantaloupe-melon kan byttes med en annen søt melon. Og om du ønsker kan du bruke en melonskje for å få runde melonkuler.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30355)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Japan
Innlagt dato:2013-04-18
Oppdatert dato:2013-04-18
Lesere: 2240 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sashimi av ørret med ponzusaus.Sashimi av ørret med ponzusaus.
Denne retten har 137,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nigri-sushi.Nigri-sushi.
Denne retten har 167,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sushiruller.Sushiruller.
Denne retten har 107,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sashimi (Sushi).Sashimi (Sushi).
Denne retten har 131,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karibumaki sushi med ørret og makrell.Karibumaki sushi med ørret og makrell.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.